Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Тасовац: Излазак државе из медија у предвиђеном року
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 04. 2015.

Извор: Бета, РТВ

Тасовац: Излазак државе из медија у предвиђеном року

Министар културе и информисања Иван Тасовац изјавио је данас да очекује да излазак државе из власништва у медијима буде у предвиђеним роковима. "Рок за приватизацију медија у Србији је 1. јул 2015. године. Скренули смо пажњу локалним самоуправама да делимично касне у припреми документације и они су озбиљно схватили тај посао", рекао је Тасовац новинарима у Новом Саду.

Он је казао да су Законом јасно предвиђени рокови за приватизацију медија и да су донети сви закони и подзаконски акти, а чак је остављен део новца намењен за суфинасирање медија који ће чекати да буде завршена приватизација.

Упитани како коментарише одлуку РЕМ-а да ТВ Хапи на 24 сата забрани емитовање ријалити програма "Парови", Тасовац је казао да ће медијска сцена у Србији бити боља када свако буде преузео део своје одговорности, почев од Владе Србије, локалне самоуправе, власника медија, главних уредника, уредника и новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси