Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Одлука Бошњачког националног већа не одлаже приватизацију ТВ Нови Пазар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

02. 04. 2015.

Аутор: Н. Кочовић Извор: Радио Сто плус

Одлука Бошњачког националног већа не одлаже приватизацију ТВ Нови Пазар

Одлука Бошњачког националног већа (БНВ) о проглашавању Регионалне телевизије Нови Пазар за установу од посебног значаја за Бошњаке не може спречити, нити одложити процес приватизације тог медија, речено је радију Сто плус у Министарству културе и информисања.

Агенција за приватизацију је прошле недеље нашем радију саопштила да не могу расписати јавни позив за продају РТВ Нови Пазар све док од Министарства културе и информисања не добију објашњење и тумачење ове одлуке Већа.

“Министарство културе и информисања ће тим поводом упутити Агенцији формални допис у којем се наглашава да РТВ Нови Пазар не може бити изузета из процеса приватизације на основу одлуке БНВ”, наводи се у одговору овог министарства.

Такође, они сматрају да не постоје никакве сметње да овај медиј буде приватизован до 1. јула и да очекују да ће бити поштовани сви рокови дефинисани Законом о јавном информисању и медијима.

У среду, 1. априла, истиче рок који је Агенција дала локалним самоуправама и медијима да поднесу комплетне документације неопходне за расписивање јавних позива за продају медија.

Према информацијама из Агенције за приватизацију, планирано је да се РТВ Нови Пазар прода методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем, уз примену мере за условни отпис дуга.

Писма заинтересованости за куповину овог медија до сада су послали радиодифузно предузеће “Визија” чији власник је актуелни директор ове телевизије Денис Маврић и Руждија Шаботић, оснивач некадашње ТВ “Сан”.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси