Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Одборници одлучују о моделу приватизације Студија Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

01. 04. 2015.

Аутор: Д. Мајсторовић Извор: Данас

Одборници одлучују о моделу приватизације Студија Б

Предлог одлуке о мерама и моделу приватизације Студија Б наћи ће се пред одборницима Скупштине града на седници заказаној за четвртак.

Према речима председника градског парламента Николе Никодијевића, Град мора што пре да се изјасни о моделу приватизације који су им предложили Министарство привреде и Агенције за приватизацију.

Приватизација ће бити извршена у складу са законом. Договор је да то буде 100 одсто продаја капитала, а вредност ће бити накнадно одређена проценом Агенције за приватизацију.

Почетна цена биће 100 одсто од процене вредности капитала, а уз продају поставићемо и тендерске услове. То значи да та телевизија мора да настави да се бави информативним програмом, пре свега Београда.

Такође, заштитићемо запослене у тој медијској кући, а поставићемо и низ других услова како би Студио Б наставио да функционише као и до сада само са другим власником истакао је Никодијевић и додао да ни једна локална самоуправа по закону више не може да буде власник телевизије.

Према речима предеседника градске Скупштине одборници ће се на 15. седници изашњавти о и два плана Београдских електрана, којима ће се стећи услови за затварање 13 индивидуалних котларница на Карбурми и котларнице у Земуну.

Затворићемо алтернативне начине даљинског грејања који су загађивали Београд и прелазимо на централни систем даљинског грејања, што ће повећати и енергетску ефикасност и заштити животну средину што нам је веома битно и што смо обећали грађанима истакао је Никодијевић.

Према његовим речима на дневном реду наћи ће се доста урбанистичких планова, који су предуслов за стварање ефикасније управе.

Поред тога одборници ће се изјашњавти и о плану детаљне регулације за депонију у Винчи, којим ће се омогућити стварање прилазних путева и даља реализација пројекта за прераду отпада, који ће бити један од највећих пројеката у граду. Такође, на реду ће бити и план реконструкције Војвођанске улице, повезивање Сурчинске улице са аутопутем и обилазницом, али и планови који се тичу рубних општина попут стварања услова за иградњу фабрике за прераду одпадних вода у Младеновцу. Поред наведеног биће предлога за ребалансе појединих јавних предузећа, који проистичу из новопотписаних колективних уговора, прецизирао је Никодијевић.

Споменик Гаврићу и биста Никитовићу

На дневном реду седнице наћи ће се и предлог одлуке о подизању споменика Момчилу Гаврићу, најмлађем војнику Првог светског рата и о образовању одбора за подизање овог споменика, као и Предлог одлуке о подизању бисте сликара Павла Никитовића Нике и Предлог решења о образовању одбора за подизање бисте овог сликара.

Градски прламент разматраће и Извештај о реализацији Програма уређивања и давања у закуп грађевинског земљишта за прошлу годину, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљиш та, Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације, као и Предлог годишњег плана рада овог штаба за 2015. годину. Такође разматраће се и Извештај о раду Градског правобранилаштва за прошлу годину.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси