Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  „Нови пут“ Телевизија Јагодина и радио на продају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

31. 03. 2015.

Извор: infocentrala.rs, Агенције

„Нови пут“ Телевизија Јагодина и радио на продају

Одборници Скупштине града Јагодине, донели су данас одлуку о продаји Јавног информативног предузећа „Нови пут“, које у свом саставу има недељне новине, радио и телевизију, и запошљава 70 радника, а почетна цена је 12,9 милиона динара.

„Поступак приватизације ЈИП „Нови пут“ Јагодина спровешће се кроз модел продаје капитала, методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем“, стоји у одлуци, уз напомену да „проценат јавног капитала који се приватизиује износи 100 одсто капитала субјекта приватизације у власништву града Јагодине“.

„Почетна цена на јавном надметању је 12.981.636 динара, односно динарска противвредност на дан продаје 112.041 евро“, стоји у одлуци.

Одлука о продаји ЈИП „Нови пут“ биће достављена Министарству привреде, Министарству културе и информисања и Агенцији за приватизацију.

Овај вид приватизације ЈИП „Нови пут“ Скупштини града, оснивачу, предложило је Министарство привреде, крајем новембра 2014. године.

Директор ЈИП ,,Нови пут“ Љубиша Вујић је изјавио да приватизација медија у унутрашњости Србије неће донети ништа добро грађанима.

,,Из искуства из 2007. године, када је била боља економска ситуација, знамо да је тада од 56 приватизованих медија, опстао је само један, Радио Србобран са два запослена, док је 55 медија бесповратно угашено. То није довољно за јавни интерес, за земљу у 21. веку која аплицира да буде равноправни члан Европске уније, рекао је Вујић.

Он је оценио да ће након неуспешних приватизација ,,гадјани бити ускраћени за бројне информације везане за њихов свакодневни живот а престаће да се бележи и оно што је традиционално и вредно у тим срединама а што се бележило деценијама уназад“.

У оквиру ЈИП „Нови пут“, излазе недељне новине „Нови пут“ од 1945.године и овај недељник је један од најстаријих штампаних медија у Србији, радио „Јагодина“ са регионалном фреквенцијом, основан 1962. године и телевизија, са локалном фреквиенцијом, формирана 2000. године. „Нови пут“ је смештен у згради која је власништво државе.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

01.04.

2015.

Jagodinski Žižak [нерегистровани] у 11:24

NASTRADAŠE KAO KOLATERALNA ŠTETA

Za najobičnijeg komentatora (nikad novinar), jedna od značajnijih neugodnosti je kad se mora ponavljati,svaki put jedno te isto pisati,pričati,što kažu - "kao Švaba tra-la-la".Znam sve to,pa opet - Jagodinac sam!
Konačno je kraj,mučni i mučki kraj.Osećam,i mene nagriza nekakva mučnina.Kako li je njima?A kako je onima?Onima je,valjda,već jednom,laknulo.Verujem,ne mogu se radovati,likovati.I oni se umorili,iscrpli.Ruku na srce,ipak,potrajalo je,mučili se poprilično.Njihovi,a "naši",znate vrlo dobro, koji su to "naši",sad će početi da savetuju,okrivljuju,sude,predlažu rešenja za izlazak iz ćorsokaka,nude svoju i "njihovu" pomoć,koja će se svesti,kao i do sada,na verbalno "saosećanje" u smislu - "šta ste tražili to ste i dobili".
Svojevremeno sam rekao,šta su im lokalni mediji krivi.Ali u čemu je bio problem?Pokušavam da shvatim.Možda i nije moglo drugačije obaviti posao.Ne mogu se donosti dva Zakona o medijima i informisanju.Jedan za lokalne a drugi za one "rogate".A i sigurno je-sigurno.Nikad se nezna kad će koji od srpskih medija da se "povampiri".
Ama,nešto se mislim,ako sve ima svoj kraj,mora biti da ima i svoj početak!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси