Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Приватизација медија: Још ниједна продаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 02. 2015.

Извор: РТВ

Приватизација медија: Још ниједна продаја

Законом о јавном информисању и медијима предвиђено је да сви локални медији који су у власништву локалне самоуправе буду приватизовани до 1. јула, али до данас још ниједна продаја није обављена. Најближи промени власника су РТВ Панчево, Центар за информисање Нови Кнежевац, Радио Суботица и Новосадска телевизија за које је у току провера приватизационе документације.

Први јавни позиви за приватизацију медија биће до краја априла, сазнаје РТВ у Агенцији за приватизацију, где као разлог што тај посао неће бити објављен раније наводе немогућност медија да из сопствених средстава финансирају процену катила, па ће то за њих урадити Агенција.

Радио Суботица и Новосадска телевизија су међу медијима који су послали сву приватизациону документацију.

Директорка Новосадске Телевизије Емилија Марић очекује да ће након промене у власничкој структури градска телевизија бити један од важних медија у Новом Саду.

"Јако је битно и важно да променимо власничку структуру јер ћемо моћи изаћи на тржиште потпуно и ући у утакмицу са свим осталим медијима и показати се. Верујем, као један од најбољих локалних медија", наводи Емилија Марић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да треба видети да ли ће бити потенцијално заинтересованих купаца који би уложили у Новосадску телевизију.

"Мислим да ће град Нови Сад покушати са руководством Новосадске телевизије да спроведе и један социјални програм у првој половини 2015. године како би у што бољој атмосфери и уз што боље услове припремили да Новосадска телевизија сутра настави да ради", каже Вучевић.

Директор Радио Суботице Љубиша Степановић наводи да купац који жели да има у власништву и управља овом кућом мора у првој години да поднесе трошак од око 350.000 евра.

"Сваке наредне године то би га коштало око 300.000 евра, уколико жели да задржи функцију и структуру програма, а по закону је обавезан пет година да одржи програмску и језичку структуру коју затекне", истиче Степановић.

За Радио Суботицу и Новосадску телевизију заинтересован је исти купац Фидбек консалтинг њуз медија продакшн из Новог Сада, међутим док не дође до јавне аукције, неће се знати ко ће бити нови власник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси