Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

12. 11. 2014.

Извор: Блиц

За 55 медија чак 128 купаца

За 55 од укупно 84 државне медијске куће, које су на списку за продају Агенције за приватизацију, стигло је 128 писама о заинтересованости, сазнаје Танјуг. Агенција за приватизацију расписала је оглас за приватизацију 84 државна медија међу којима су Студио Б, Политика, новосадски Дневник, Радио Зрењанин, Радио Лесковац, Просвета а.д, Завод за уџбенике…

 

Влада је пре неколико месеци усвојила и три медијска закона којима се предвиђа приватизација медија у државном власништву до средине наредне године.

Законом о приватизацији је предвиђено да се приватизација друштвених предузећа заврши до краја 2015.

Министар финансија Душан Вујовић најавио је да ће наредних дана обелоданити која су то предузећа која ће бити приватизована, али и број оних која ће ићи у стечај.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

12.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 23:55

A UNS?

Šta UNS radi? Pa, kuda vodi tolika i, zna se, kakva privatizacija? Odoše srpski mediji u svačije ruke pod parolom privatizacije i kao zbog slobode govora i demokratije. Zar i dosadašnja iskustva, ovde kod nas i da o svetu ne govorimo, nisu dovoljna da svi skupa otvorimo oči. UNS mora da se oglasi, u pitanju je opstanak srpskog novinarstva i sloboda u najširem smislu. Pametne zemlje određuju limit stranog kapitala u medijima i ne dozvoljavaju ni u tom smislu nadgornjavanja. Ni sad ne znamo ko je gazda što određuje mesto gde novinari konja da vežu. Čije su NOVOSTI, razne TV i radio stanice. Pa i večna POLITIKA. A srljanje se nastavlja dok najstarija i kompetentna organizacija profesionalaca stoji po strani.

Одговори
сре

12.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:36

A TV Vranje

A sta ce biti sa TV Vranje i Zorana Velickovica, vrsnog novinara, TV komentatora, reportera, kolumniste, esejiste, poslenika javne reci...?!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси