Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Објављен јавни позив за приватизацију Танјуга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

03. 10. 2014.

Извор: Танјуг, Политика

Објављен јавни позив за приватизацију Танјуга

Агенција за приватизацију објавила је данас Јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за приватизацију националне Новинске агенције Танјуг, као и још 10 медија у Србији.

Јавни позив за приватизацију биће отворен месец дана, до 3. новембра, а рок за приватизацију медија је 1. јул 2015. године, саопштила је Агенција за приватизацију.

Поред Танјуга, јавни позив се односи и на приватизацију Информативно Јавног предузећа Прешево, Јавно информативног предузећа Ивањички радио, Јавног предузећа за информативну делатност Радио-Телевизија општине Ковачица, као и Јавних предузећа Информативни центар Косјерић, Радио Ћићевац, Информативни прес центар општине Владичин Хан и Информативни центар Оџаци.

Заинтересовани ће моћи да доставе понуцу и за куповину Јавног предузећа Штампа, радио и филм из Бора, Информативног центра Бачкy Петровец из Бачког Петровца и Јавног предузећа за информисање и маркетинг ТВ Љиг.

Писма о заинтересованости се достављају поштом или непосредном предајом на писарници Агенције или путем електронске поште. Поред података о инвеститору и предузећу за које се исказује интересовање, писма треба да садрже и ближе информације о намери за приватизацију - оквирни инвестициони програм и план пословања и слично.

Целокупан текст Јавног позива са основним подацима о предузећима доступан је на сајту Агенције за приватизацију на адреси www.priv.rs/javni-poziv.

За сва питања у вези са овим јавним позивом, заинтересовани могу да се обрате на адресу: Агенција за приватизацију, Београд, Теразије 23, путем телефона 011/3020-800 или мејлом на loi@priv.rs.

Овим јавним позивом обухваћено је 11 медија за које је покренута иницијатива након ступања на снагу Закона о приватизацији.

Претходним јавним позивом, за прикупљање писама о заинтересованости за 502 предузећа из портфеља Агенције за приватизацију, било је обухваћено и 73 медија, односно предузећа чија је делатност информисање и комуникације.

Поступак приватизације ће бити усклађен са Законом о јавном информисању који, поред осталог, предвиђа приватизацију медија само продајом капитала, као и очување делатности након приватизације у трајању од пет година.

За медије који не буду приватизовани до 1. јула 2015. године, предвиђен је пренос капитала запосленима у виду бесплатних акција. Уколико запослени не прихвате пренос бесплатних акција, медији престаје да постоји и брише се из Регистра, наводи се у саопштењу Агенције за приватизацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси