Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  „Фајтер” из Крњаче покушава да купи „Политику” АД?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

28. 09. 2014.

Аутор: Е. Р. Извор: Политика

„Фајтер” из Крњаче покушава да купи „Политику” АД?

Интересовање за приватизацију капитала „Политике” АД показали су физичко лице Милош Пауновић и два правна лица, „Гама систем” д. о. о Београд и „Фајтер” д. о. о. Београд.

 

Они су послали писма о намерама Агенцији за приватизацију, која ће се узети у разматрање приликом доношења одлуке о методу и мерама за приватизацију „Политике”, а о чему ће за месец дана коначну одлуку морати да донесе Министарство привреде.

„Гама систем” се пријавио за приватизацију чак 90 компанија. У Агенцији за привредне регистре стоји да је Новинско издавачко предузеће „Фајтер” д. о. о. основано 27. децембра прошле године. Седиште предузећа је у Београду у Улици Грге Андријановића у Крњачи.

Оснивач предузећа је „Фајтер” ЛТД из Велике Британије. Уплаћен неновчани капитал је 1.000 динара, а унет неновчани капитал 888 милиона динара, али је непознаница о каквом је капиталу конкретно реч.

Директор предузећа је Раде Јеринић, некадашњи уредник листа „Курир”. С обзиром на пословне ангажмане господина Јеринића, постоје претпоставке да је реч о фирми повезаној са Радославом - Рајом Родићем, некадашњим власником „Курира”, који је постигао споразум о признању кривице са Тужилаштвом у Београду.

Споразум, који је склопљен почетком 2011, предвиђа и меру забране обављања позива, делатности и дужности у трајању од шест година.

„Политика” АД има седиште у Цетињској улици и издаје магазине као што су „Политикин Забавник”, „Базар”, „Илустрована Политика”, док дневне листове „Политика” и „Спортски журнал” издаје компанија „Политика новине и магазини” са седиштем у Македонској 29.

„Политика” АД, акционарско друштво са већинским државним капиталом, пре једанаест година је заједно са тадашњим немачким партнером ВАЦом основала заједничко предузеће „Политика новине и магазини”. У међувремену је промењен један од сувласника „Политике НМ” и уместо ВАЦа дошла је компанија „Ист медија груп”.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

29.09.

2014.

Ja zelim da ostanem anonymous [нерегистровани] у 13:17

Kuku leleeeeeeee

Ja sad nemam pojma sta da napisem. Pre nego bilo sta napisem idem da registrujem firmu Defender pa da se branim od ovih Fajtera iz Londona. Ja sam iskreno ocekivao da Politiku kupi neki brat iz UAE a ne neki lokalni ali sta da se radi.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси