Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  СИНОС и ПРОУНС изненађени упозорењем НУНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

15. 09. 2014.

Извор: sinos.rs

СИНОС и ПРОУНС изненађени упозорењем НУНС-а

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС) изненађени су упозорењем Независног удужења новинара Србије (НУНС) да новинари и медијски радници не пропусте рок за достављање писама заинтересованости за куповину медија у којима раде.

ПРОУНС и СИНОС питају НУНС да ли су им познати подаци о висини зарада новинара и медијских радника у Србији?! Новинари и медијски радници живе на ивици егзистенције, примају зараде испод сваког нивоа, а многима зараде месецима касне.Крајње је нејасно како у таквим условима запослени у медијима могу да се појаве у улози купца, наглашавају ПРОУНС и СИНОС.

ПРОУНС И СИНОС сматрају да је повод упозорења медијског удружења које је безрезервно подржало концепт приватизације медија, сазнање да заправо заинтересованих купаца за већину медија у Србији нема, те да ће епилог усвајања медијских закона бити гашење медија и угрожавање јавног интереса.

Реч је о покушају да се кривица за гашење медија пребаци на новинаре и медијске раднике у Србији, како би се прикрио бесмислени концепт бескомпромисне приватизације коју су наметнули представници крупног капитала и власници приватних медија зарад задовољења сопствених интереса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси