Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  НУНС позива новинаре да учествују у приватизацији медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 09. 2014.

Извор: НУНС

НУНС позива новинаре да учествују у приватизацији медија

Независно удружење новинара Србије (НУНС) упозорава све новинаре и медијске раднике да 15. септембра, према Закону о приватизацији, истиче рок за достављање писама о заинтересованости.

НУНС сматра да новинари треба активно да учествују у овом процесу, нарочито у медијима који се приватизују. Уверени смо да новинари и медијски радници, као власници, на најбољи начин могу да заштите своје интересе и зато је врло важно да се представници професије, групно или појединачно, пријаве као потенцијални купци медија у којима раде.

НУНС подсећа да је Агенција за приватизацију, са циљем да испита интересовање инвеститора, објавила јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости . У складу са са тим, и после оцене одрживости пословања субјеката, Агенција ће доставити Министарству привреде предлоге модела и метода приватизације за сваки појединачни субјект приватизације.

Писмо о заинтересованости може се пронаћи на сајту Агенције за приватизацију (www.priv.rs) и представља само почетни корак у процесу приватизације.

НУНС позива новинаре да још једном размотре све могућности и процене да ли је у њиховом интересу да се појаве као могући купци и да на тај начин осигурају и сопствену и будућност медија који су у процесу приватизације.

Секретаријат НУНС-а                                                                    

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси