Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Истиче рок за приватизацију 502 фирме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 09. 2014.

Извор: Фонет

Истиче рок за приватизацију 502 фирме

Рок за достављање писама о заинтересованости за приватизацију 502 друштвена предузећа у Србији истиче данас, а Агенција за приватизацију ће већ у уторак, 16. септембра обавестити јавност о броју заинтересованих инвеститора и њиховим намерама.

Процедура је таква да ће Агенција писма о заинтересованости проследити Министарству привреде, које ће до почетка децембра одлучити о судбини тих предузећа, односно – које ће бити приватизовано, а које ће ићи у стечаја, пише Дневник.

Инвеститори заинтересовани за српске фирме имали су на располагању месец дана да доставе писма Агенцији, која им је објавила позив 15. августа.

Иначе, од 502 предузећа са списка, 161 је у реструктурирању. Укупан дуг фирми у реструктурирању износи 4,7 милијарде евра. Држави дугују 2,4 милијарде, а приватним повериоцима 2,3 милијарде.

Остале фирме, њих 342, укупно дугују 6,6 милијарди евра: држави 3,2 милијарде евра, а приватним повериоцима 3,4 милијарде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси