Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  НУНС тражи објашњење о приватизацији медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

22. 08. 2014.

Извор: Привредни преглед, Бета

НУНС тражи објашњење о приватизацији медија

Независно удружење новинара (НУНС) затражило је јуче од Агенције за приватизацију објашњење одлуке о прекиду приватизације бројних регионалних и локалних медија.

У саопштењу НУНС је навео да су се на списку предузећа у области информисања и комуникација, објављеном на сајту агенције уз „Јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за субјекте приватизације", јуче уз називе бројних државних медијских кућа појавила напомена „прекид приватизације". 

Прекид приватизације је означен за регионалне и локалне телевизије: РТВ Крагујевац, РТВ Панчево, РТВ Шабац, Нишка ТВ, РТВ Крушевац, ТВ Смедерево, ТВ Нови Пазар, ТВ Аполо Нови Сад, РТВ Врање, РТВ Бачка Паланка, РТВ Пруга Лајковац, РТВ Цариброд, ТВ Тутин и РТВ Трстеник.

Међу медијима за које је прекинут поступак приватизације су и радио станице: Радио Суботица, Радио Бачка Бач, Шумадија - Аранђеловац, Радио Зрењанин, Радио Пожаревац, Радио Лазаревац, Радио Шид, Радио Нови Бечеј, Радио Рашка, ЈП Сечањ, ЈП Бачка Топола и Радио Медвеђа.

Приватизација је прекинута и код локалних државних информативних предузећа: Реч радника Алексинац, БЦ Инфо - Бела Црква, Цинк - Нови Кнежевац, ЈП Параћин, ИЦ Кикинда, Терра филм Нови Сад, ЈП Петровац на Млави, ЈП Врбас и Нови пут Јагодина.

НУНС је подсетио да је недавно усвојеним Законом о јавном информисању и медијима дефинисан излазак државе из медијског власништва, и прецизирано да ће приватизација медија бити завршена до 1. јула 2015. године.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси