Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Сутра позив за куповину 502 предузећа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

14. 08. 2014.

Аутор: С. М. Извор: Привредни преглед

Сутра позив за куповину 502 предузећа

Агенција за приватизацију најавила је да ће, у складу с новим Законом о приватизацији, који је јуче ступио на снагу, објавити у петак 15. августа, јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости инвеститора за 502 предузећа са зависним привредним друштвима.

 

Позив ће у целини, то јест, са свим подацима о предузећима, бити објављен на њеној интернет страници, док ће информација о његовом расписивању бити објављена и у „Фајненшел тајмсу" и неколико домаћих медија („Курир", „Политика" и „Вечемје новости").

Како је наведено у саопштењу, позив ће се односити и на медије (предузећа из делатности јавног информисања и комуникација) за које је предвиђена приватизација по новом закону док ће предузећа која запошљавају особе са инвахдитетом и предузећа из одбрамбене индустрије бити изузета.

Нови Закон о приватизацији је, иначе, заједно са изменама и допунама Закона о стечају, ступио на снагу у тренутку када Србија нема министра привреде јер је Душан Вујовић, који је ове прописе припремио и бранио у Скупштини, у међувремену именован за министра финансија.

Што се тиче државног секретара у Министарству привреде (Драган Стевановић, СНС), њему је 5. августа најпре престала та дужност, због одласка Вујовића, ах је на истој седници поново именован на њу. Именовање новог министра је пак најављено за септембар, а у јавности се, као и у свим досадашњим приликама када се чекало обелодањивање премијерових најављених најава, спекухше о бројним кандидатима.

Међу њима је, поред осталих, и Игор Мировић, којег су последњи избори и затекли на месту министра привреде (али у ВД стању), где се нашо након оставке министра Радуловића. А Радуловић је, да подсетимо, оставку, поред осталог, поднео и због закона о приватизацији и стечају и то након што су министарство и агенција под његовим вођством већ објавих схчан јавни позив инвеститорима.  Најзад, и самом Агенцијом за приватизацију која ће у петак потписати ново обраћање инвеститорима, као и Агенцијом за лиценцирање стечајних управника, тренутно руководе вршиоци дужности директора. Узгред, последња информација објављена на званичном сајту Министарства привреде је од 31. јула.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси