Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Политике и Курира (2015)  |  Тадић демантује Богићевићеве наводе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Политике и Курира (2015)

09. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Тадић демантује Богићевићеве наводе

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић демантовао је данас наводе власника Фармакома Мирослава Богићевића да има било какве везе са рекетирањем и изнудом у поступку продаје "Политике" и упитао зашто се таква афера покреће дан након формирања коалиције СДС-ЛДП.

"Чим сам добио сазнање да ме Богићевић оптужује за учешће у криминалним активностима и уценама и рекетирању, хоћу да изјавим да немам никакве везе са тим поступком. Не само у случају господина Богићевића, већ у свим случајевима. Никада, ни од кога нисам узимао новац, никога нисам рекетирао и уцењивао", рекао је Тадић.

Он је, на данас заказаној конференцији за штампу, поручио да је свој посао обављао у складу са законом и упитао зашто се само дан после формирања новог опозиционог савеза емитују "емисије на телевизији и кампања приватних медија, наручених коментатора, криминолога".

"Ово је крај правног система и крај правне државе и уколико се овако буде наставило, цену за овакав поступак платиће грађани", рекао је Тадић.

Власник Фармакома Богићевић изјавио је данас да је власнику Курира Александру Родићу и његовом сараднику Душану Бјелопетровићу дао милион евра да би ушао у посао са ВАЦ-ом везан за куповину "Политике".

Богићевић је за ТВ Пинк рекао да то није била провизија, нити мито, већ класичан рекет, те да је био уцењен.

За то су, према његовим речима, знали бивши председник Србије Борис Тадић, његов шеф кабинета Миодраг Ракић и функционер ДС Душан Петровић.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

09.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:08

nepostojeci izvor

Tanjug ne postoji, odakle ova vest?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси