Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Министарство одбране: Јављање регрута без последица 15 дана по укидању ванредног стања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

28. 04. 2020.

Аутор: С. Димитријевић Извор: УНС

Министарство одбране: Јављање регрута без последица 15 дана по укидању ванредног стања

Сви који су добили позив да се одазову регрутацији могу то без посладица урадити у року од 15 дана по окончању ванредног стања, потврђено је Удружењу новинара Србије за рубрику “Грађани траже да новинари питају“ у Министарству одбране Републике Србије.

"Сви који су примили позиве за обављање војне, радне и материјалне обавезе не морају да се јаве на активност због које су позвани, већ то могу да учине у року од 15 дана од укидања ванредног стања и притом неће сносити никакве последица због неодазивања на примљени позив", стоји у одговору Министарства одбране УНС-у.

До краја фебруара ове године све особе мушког пола рођене 2002. године и раније требало је да се пријаве Центрима министарства одбране за локалну самоуправу ради увођења у војну евиденцију. Након тог рока, слати су позиви за регрутацију на кућне адресе.

УНС је од Министарства одбране тражио да одговори на питање: „Да ли на позив за регрутацију могу да се јавим после укидања ванредног стања, а да не буде последица због непоштовања рока у ком сам дужан да се одазовем?".

Питање је УНС-у стигло за рубрику "Грађани траже да новинари питају" покренуту у време ванредног стања због борбе са коронавирусом.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси