Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Којим мерама се штите Роми из нехигијенских насеља? Где се лече особе са инвалидитетом из установа социјалне заштите ако имају коронавирус?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

24. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Којим мерама се штите Роми из нехигијенских насеља? Где се лече особе са инвалидитетом из установа социјалне заштите ако имају коронавирус?

Удружење новинара Србије објављује нова питања грађана и организација пристиглих за рубрику „Грађани траже да новинари питају“.

Од увођења ванредног стања због пандемије коронавируса УНС тражи и објављује одговоре на питања грађана забринутих за своју и добробит најмилијих и позива новинаре да лекарима и представницима власти поставе и следећа питања:

У које болнице или болничка одељења се смештају особе са инвалидитетом из установа социјалне заштите које су позитивне на коронавирус?

Каква је ситуација са ширењем заразе у ромској популацији и шта државни органи раде да заштите тај део нашег становништва? Роми који живе у нехигијенским насељима су најугроженији и здравствено и економски, шта је предузето да они буду безбедни и да их епидемија што мање угрози?

Одговор: Национални савет: Нема коронавируса у ромским насељима

Да ли на позив за регрутацију могу да се јавим после укидања ванредног стања, а да не буде последица због непоштовања рока у ком сам дужан да се одазовем?

Одговор: Министарство одбране: Јављање регрута без последица 15 дана по укидању ванредног стања

Шта ће бити са здрављем особа са навршених 65 и више година када се мере самоизолације и изолације укуну? Како ће их лекари заштити од заражавања?

Зашто болесници којима је неопходан лек еутирокс не могу да га добију на рецепт већ само да га купе у апотеци, а од животне је важности?

Мерама Владе Србије у борби против коронавируса предвиђа се да ће се лекови преписани на рецепт издавати без плаћања партиципације. Зашто се то не примењује?

Фирма у којој радим ми је за време ванредног стања дала службени ауто на коришћење, због обавезе доласка на посао. Станујем у паркинг зони, да ли постоји икаква опција осим плаћања паркинга на сат, па померања кола на свака три сата или плаћање казни?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси