Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Отворено писмо Гвоздена Здравића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

03. 10. 2017.

Извор: Гвозден Здравић

Отворено писмо Гвоздена Здравића

Поштовани, j сам новинар Гвозден Здравић, главни и одговорни уредник Регионалног листа Расина прес и дописник дневног листа Блиц.

Југослав Стајковац, председник општине Александровац и његови политички истомишљеници, вербално и физички ме више од 10 година нападају, истерују с посла и на разне начине се свете због тога што аргументовано пишем о бројним малверзацијама и махинацијама у трошењу општинског буџета.

Нападе, а било их је преко двадесет, пријављивао сам полицији и тужилаштву, али све је до данас остало само мртво слово на папиру. Баш као и кривичне пријаве, које сам против одговорних у Општини поднео Тужилаштву, а које годинама чаме у фиокама.

На предлог Стајковца, одборници владајуће Жупске коалиције „ДС – ГГ Покрет за Жупу“ су на последној седници СО (јавно – гласањем) осудили писање Расине прес, која је само пренела 10 питања одборника опозиционе СНС, везаних за незаконито трошење буџетских средстава, а што је утврдио Државни ревизор и против одговорних поднео прекршајне и кривичне пријаве, које нису процесуиране.

Стајковац ми више од 10 година забрањује да као новинар радим свој посао и пратим јавне седнице општинског парламента, а на шта годинама укузују УНС, НУНС, као и Међународне новинарске организације.

Претрпео сам огромну материјану штету, јер због ускраћивања информација од јавног значаја нисам могао да издајем свој лист Расина прес, као ни да извештавам за Блиц.

У намери да ме као новинара материјално уништи, Стајковац је са појединим корумпираним судијама издејствовао две пресуде за „душевни бол“, које сам у поступку извршења платио преко 500.000 динара. Уставни суд Србије је поништио пресуду Стајковца и предмет вратио на поновно одлучивање.

Из свих ових разлога, молим Вас да ми омогућите да у Александровцу нормално радим свој новинарски посао, како бих издржавао себе и породицу, као и да омогућите примену Закона и у Александровцу Жупском.

Гвозден Здравић

Писмо које УНС преноси на свом сајту новинар Гвозден Здравић упутио је јуче председнику Републике Србије Александру Вучићу, председници Владе Србије Ани Брнабић, Министарству за државну управу и локалну самоуправу и медијима.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

04.10.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 21:58

ИЗДРЖИ

Здравића за награду Ђоко Вјештица! Заслужио је у инат Срајковцу!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси