Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Бобан Томић: Попуст за новинаре у Високој школи за комуникације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

26. 09. 2017.

Бобан Томић: Попуст за новинаре у Високој школи за комуникације

Директор Високе школе за комуникације из Београда Бобан Томић послао је УНС-у писмо у којем наводи да ова високошколска установа омогућује попусте на цену школарине за колеге новинаре и чланове њихових породица. Писмо Бобана Томића преносимо у целости.

Поштоване колеге,

Недавно сам покренуо самосталну високошколску установу Високу школу за комуникације у Београду. У овом тренутку то је једина акредитована  високошколска установа специјализована за образовање високошколских кадрова у области медија и комуникација.

Као дугогодишњи медијски стваралац, оснивач или члан скоро свих релевантних професионалних удружења у Србији и Ваш колега, осећам потребу и могућност да помогнем нашим колегама који су радећи одговорно новинарство постали транзиционе жртве и доспели у егзистенцијалне проблеме. На Факултету политичких наука сам пре десет година одбранио докторску тезу о штетности приватизације масмедија и добро разумем њен погубан утицај на наше колеге и одговорност професије.

Наиме, на Школи коју сам покренуо образујемо кадрове за рад у ширем окружењу културе, медија и комуникација а не само у новинарству. Уверен сам да имамо одличне програме. У том смислу желим да понудим свим колегама члановима наших удружења који су у транзицији или економској кризи остали без посла, или онима који су запослени у нашим колективним чланицама а брину за одрживост посла, да по посебно повољним условима заврше неки од наших програма комуникологије или културологије, како на основним тако и на мастер студијама. Колеге које су некада прекинуле студије код нас могу наставити студирање уз признавање адекватних испита. Они који имају дипломе новинара могу сигурно савладати наше нове програме и тиме повећати изгледе за проналажење посла како у новинарству тако и у другим професијама. Разумевајући критичност тренутка у професији и солидаришући се са колегама у кризи или без посла, ову понуду проширујемо и на њихову децу или чланове породице. Ова понуда се односи и на самостале новинаре који нигде нису удружени – freelancere па ако их познајете слободно им пренесите.

За примену овог програма подршке обезбеђујемо делимичне (40% – 60%) попусте на цену школарине како за колеге тако и зањхове чланове породица.  Доделићемо пет потпуних стипендија за колеге или њихову децу за које се евидентира неопходност и висока потреба овакве солидарне подршке. За све информације о овим погодностима и о студијским програмима заинтересовани могу погледати наш сајт на адреси www.viskom.edu.rs а за конкретне опције попуста треба да нас контактирају телефоном +381 64 980 60 60 или емаилом info@viskom.edu.rs.

С колегијалним поздравом,

Др Бобан Томић, директор

Висока школа за комуникације, Београд

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси