Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Ратко Дмитровић: Захтев за вешање обешеног
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

17. 05. 2017.

Извор: УНС

Ратко Дмитровић: Захтев за вешање обешеног

Удружење новинара Србије (УНС) објављује писмо које је данас добило из Компаније „Новости“.

Само 24 сата након што сам саопштио да ми је истекао четворогодишњи мандат на челу Компаније „Новости“, огласила се "група запослених у Новостима"- не зна се ко је води, ко све сачињава- са захтевом да будем смењен. То му дође као захтев за вешањем обешеног.

Међу члановима Групе, извесно је, има и чланова мог уређивачког колегијума. Уз неколико програмираних, крајње бесмислених лажи, уз један неуспешан покушај да буду духовити, у Петицији (веома ниског стилског нивоа) кажу да лист "Вечерње новости" не ваља, да је срозан тираж и да је за то крив Ратко Дмитровић.

То, дакле, тврде и неки од оних који су четири последње године, све до јуче, свакодневно са мном правили „Вечерње новости“; оцењивали их свакога дана (буквално) на јутарњем колегијуму и никада ни једну замерку нису имали, ни на мој рад ни на финални производ - Новости. Напротив - само похвале. Одједном, ништа не ваља. Могу ли ово да објасним? Могу, наравно, али нема ни потребе ни смисла. Све је прозирно, јасно и случајном посматрачу. У "Вечерњим новостима" почело је освајање позиција за оно што долази, нека врста претрчавања, мада није најјасније од кога и према коме. Као и увек у слицним ситуацијама, неки су се прерачунали.

 

У Београду 17.05.2017.                                           Радомир Ратко Дмитровић

Коментари (3)

Остави коментар
пет

19.05.

2017.

Jesuva [нерегистровани] у 11:19

Stepinac i njegov sin

Evo, javio se i bivsi art direktor Frankfurtskih vesti i, na srecu, "upokojeni" urednik i direktor Vecernjih novosti i to pravo iz misje rupe. Posle cetiri godine mandata, u kojima je primao platu od 4.500 evra mesecno, pobegao je kao poslednji mis i iza sebe ostavio zgariste i pustos. Ugasio vecinu izdanja, pa i Sport posle 70 godina, ostavio dugove od preko 7.000.000 evra prema Stampariji Borba, dugove prema bankama, zaposlenima (sve ukupno 11 milona evra), kao i sudske procese na rubu poraza... Pune cetiri godine ga je pratio kompleks prema prethodniku Manojlu Vukoticu, kome je na teret stavljao i napad Hitlera na Poljsku, sve to da bi opravdao svoju nemoc. Sebe i svitu dunstera iz kolegijuma je proglasavao spasiocima, ali je istina izasla na videlo kad je poceo da duva camac za sopstveno spasavanje. Pretvorio je Novosti u Informer, slikao se po tabloidnim TV i branio rezim u sramnim kolumnama, ne bi li dobio novi mandat. Iskoristio je i guzvu i uticaj da sebi dodeli honorar od Kompanije za knjigu "Krst na krizu" , a kada je zakucao i poslednji ekser u sanduk Vecernjih novosti-pobegao u mrak i sada se iz te tame obracunava sa istim onim dunsterima, koji bi da zajasu na njegovu funkciju. Nista manje krivi, neodgovorni i nesposobni kao i sam Dmitrovic. Zato se, covece, ako imas imalo obraza, u sta sumnjam, pospi pepelom, zacuti i dopusti da neko bar pokusa da popravi nesagledivu stetu koju si naneo Novostima.

Одговори
чет

18.05.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 19:15

Vesanje

Kad brod tone,toneeee, kapetan se PRVI spasava!!!!

Одговори
сре

17.05.

2017.

Mama [нерегистровани] у 23:43

Zrtva?

On govori o stilu pisanja i nivou . On koji izgleda kao predsednik kucnog saveta iz 70tih.sramga bilo sad je trenutno u ulozi zrtve , pa zar nije gospodin na odmoru? Poceo da gubi kompas?! A te iste je on postavio pored sebe i sluze se istim njegovim oruzijem u cemu je problem gospodine Dimitrovicu pa recite im mocno i jako kao sto ste govorili radnicima Sporta, onako sa stilom i nivom. Pih, a koje je vama mesto sledece sta vam je napredno, brzo i jace mamenjeno?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси