Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Марка Лопушине Миланки Карић: Дајте ми моју пензију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

24. 08. 2016.

Писмо Марка Лопушине Миланки Карић: Дајте ми моју пензију

Марко Лопушина упутио је отворено писмо посланици Миланки Карић у којем тражи да му исплати пензијско осигурање за 1997. годину када је као новинар и уредник радио у њеној компанији “Браћа Карић”. Писмо преносимо у целости.

Отворено писмо г. Миланки Карић, српском посланику

ДАЈТЕ МИ МОЈУ ПЕНЗИЈУ

- Ви сте у посланичким клупама креирали и усвајали законе, па треба и да их спороводите. Уплатите ПИО фонду моје пензијско осигурање за 1997. годину

Поштована госпођо Карић,

јавјам Вам се са молбом да испоштујете законске обавезе, које Ваша компанија има према мени и мојој породици. По сили закона послат сам у пензију са навршених 65 година живота. Како ме је обавестио ПИО фонд, компанија “Браћа Карић”, у којој сам радио као новинар и главни уредник, (листови “Интервју” и “Профил”), ми није уплатила пензијско осигурање за читаву 1997. годину.

Мој адвокат је покушао да дође до службеника из Ваше компаније, са којим бих се договорили да се изврши уплата тих обавеза за 1997. годину, али су нам у компанији рекли да “не постоје папири о социјалном и пензијском осигурању запослених у листу “Интервју, односно у магазину “Профил”. И да не постоји ништа о овим листовима и запосленим у њима. Чак су и уредници Миломир Марић и Весна Радусиновић потврдили да “не постоји ништа од докумената”.

Нисам могао да верујем да документа не постоје, односно да је Ваша компанија илегално издавала “Интервју” и “Профил”, у време када се Ви водили Фондацију браће Карић са седиштем у згради СИВ 3, у којој смо се виђали. И да ме је компанија “Браћа Карић” фактички покрала тако што ми није уплатила по закону пензијско осигурање само за ту годину, када је “Интервју” угашен, а “Профил” покренут.

Због тога имам мању пензију и имам привремено решење о пензији. Колико разумем ПИО фонд, Ваша компанија је дужна да ми уплати ту годину осигурања. Ја на овај начин морам да интервеништем, јер у Вашој фирми нико ништа о томе не зна и нема са ким да сарађујем. Из тога сам закључио да компанија “Браћа Карић” неће извршити своју законску обавезу.

Молим Вас да ми помогнете. Ви сте у посланичким клупама креирали и усвајали законе, па треба и да их спороводите. Покажите да Ваша фирма и фамилија поштује српске законе. Молим Вас да ми Ваша компанија уплати ПИО фонду пензијско осигурање за 1997. годину, како бих добио право и трајно решење за пензију. Од те пензије издражавам своју породицу, а и државу, јер ми узима 10 одсто.

С поштовањем Марко Лопушина, новинар из Београда

Коментари (1)

Остави коментар
сре

24.08.

2016.

Slavujko [нерегистровани] у 23:27

Dzukele

E, Marko,Marko... Sa dzukelama se ne razgovara kao sa normalnim ljudima! Zapamti, moras da se spustis na njihov, jajarski nacin razmisljanja i ponasanja - da bi razumeli sta trazis! To je, znam, mnogo tesko, neprijatno, nenormalno...
Sta mislis - odakle im pare? Pa, kolega, otimali su

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси