Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Синдикат запослених у Спорту: Самозвани власник Спорта Саша Мирковић наставља да обмањује јавност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

04. 08. 2016.

Извор: Синдикат запослених у Спорту

Синдикат запослених у Спорту: Самозвани власник Спорта Саша Мирковић наставља да обмањује јавност

Синдикат запослених у дневном листу "Спорт" послао је данас УНС-у писмо у коме наводи да су се "окупили испред Дома синдиката и да истрајавају у познатим захтевима". Писмо преносимо у целости.

Синдикат запослених у Спорту поново се окупио испред Дома Синдиката. Осим једног колеге који је поверовао у обећања Саше Мирковића и једног који чека да га позову на разговор, остали истрајавају у познатим захтевима:

1. Исплата свих заосталих потраживања (зараде, доприноси, превоз);

2. Повлачење неписмених, контрадикторних и самим тим нелегалних Упозорења на постојање разлога за отказ и  укидање Решења о престанку радног односа;

3. Тек по испуњењу прве две тачке, синдикат ће бити спреман да разговара, али не појединачно како самозвани власник инсистира, него колективно о условима под којим ће запослени да се врате на посао у Спорт

Док се хвали невиђеним пословним успесима, Мирковићеви људи зову запослене телефоном, прете, убеђују и обећавају. Не питају зашто је колега Жељко Вујичић у уторак 02.08.2016 морао у Ургентни центар, где је остао до 01:30. Зато што без здравствене заштите није могао другачије да затражи лекарску помоћ.

Мирковић може да пише и брише на свом фејсбук профилу. Али не може да побије познате чињенице.

Пошто се проводио на рачун Зајечараца, угасио две телевизије, остао без подршке власти, Саши Мирковићу није остало ништа друго него да се представи као жртва. Јер, по сопственим саопштењима, Мирковић се бори за све живо. А највише за ништа.

Велики борац за слободу новинарства тако тренутно брани Спорт од политичара који би да му га отму. Можда као што он отима хлеб од уста запослених и њихових породица.

Велики борац за слободу новинарства данима копира туђе текстове у Спорту. Вероватно у циљу популаризације спорта и новинарства.

Велики борац за слободу новинарства ослободио је Спорт од стега спортског новинарства и увео га у политичку одбрану лика и дела Саше Мирковића.

Велики борац за правду до сад је прекршио небројене законе ове земље. Само непоштовањем преузетих обавеза из купопродајног уговора.

Велики борац за правду има право да не поштује никакве процедуре код суспендовања и отпуштања запослених.

Велики борац за истину заказује састанке на којима се никад не појављује.

Велики борац за истину засмејава јавност произвољним подацима.

Велики борац за људска права бори се само кад њему није нешто по вољи. А с обзиром на бурну пословну прошлост, јасно је да су страхови све већи.

Велик борац за људска права малтретира запослене кад год затраже своју крваву зараду.

Велики борац за ништа наставља да ради свашта.

Предлог за Пулицера

Синдикат запослених у Спорту предлаже Сашу Мирковића и садашњи колегијум Спорта за Пулицерову награду у области издаваштва. Успели су без новинара и упркос невиђеним политичким притисцима да из дана у дан дижу тираж за по 80 и више посто.

Па ко им поверује.

Осим чланова синдиката запослених у Спорту, испред Дома Синдиката били су и хонорарни сарадници којима такође месецима није ништа плаћено: Зоран Ивковић, Рада Николић, Бранко Секуловић, Срђан Песторић, Бошко Живанчевић, Срђан Стаменковић, Драган Радовић, Бојана Грандић, Нина Спасојевић, Вук Жарић, Далибор Аћимовић, Љубомир Мијушковић, Жељко Вујичић.

 

 

 

Коментари (4)

Остави коментар
чет

04.08.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 21:30

sve gasi

Ovaj menadžer sve čega se dokopa - gasi. Upravo je ugašen i signal Radio Zaječara, koji je bio u sastavu njegove Best TV. Raadio je postojao 70 godina. Ima li zakona u ovoj zemlji za ovakve!

Одговори
чет

04.08.

2016.

LILIT [нерегистровани] у 20:49

Grof955@gmail.com

A koji je to "kolega"

Одговори
чет

04.08.

2016.

Dragan [нерегистровани] у 16:35

Hahaha

Beton firma, zanimljivo.

Одговори
чет

04.08.

2016.

Dragan [нерегистровани] у 16:34

hahaha

Beton firma...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси