Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Новинар "Спорта" Срђан Стаменковић: Власник "Спорта" поново показао да не држи реч
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

03. 08. 2016.

Аутор: Срђан Стаменковић Извор: УНС

Новинар "Спорта" Срђан Стаменковић: Власник "Спорта" поново показао да не држи реч

Новинар и председник синдиката запослених у дневном листу„Спорт“ Срђан Стаменковић послао је данас УНС-у писмо у ком истиче да се власник „Спорта“ Саша Мирковић ни данас није појавио на договореном састанку са новинарима. Писмо преносимо у целости.

Није ни како је написано, ни како је договорено, него како се Саши Мирковићу учини најуверљивијим. У том тренутку. И чим је изговорено, подразумева се да више не важи.

Тако је Синдикат новинара Србије и по трећи пут узалудно плаћао излазак адвоката. Самозвани власник Спорта поново је без образложења отказао састанак са запосленима у Спорту, представницима СИНОС и адвокатом којег је ангажовао. Исто се догодило у суботу 30. јула. Као и у понедељак 1. августа.

Разлика је што је састанак за среду договорен уз посредовање директора штампарије Борба Владимира Гудурића који је запослене уверавао да треба по ко зна који пут власнику који просипа шарене лаже, да пруже прилику да се договоре.

Током на моменте жучних разговора у ходнику и степеништу, испред закључаних врата просторија Спорта Гудурића и Мирковићевог извршног директора Драгана Ковановића, самозвани власник штанцовао је на свом фејзбук профилу и сајту Спорта параноична саопштења како се насрће на слободу новинарства и наравно његов углед и власништво. Уз опаске да су ти што се буне, све велики нерадници које је он због свог алтруизма преузео из компаније Новости АД.

Добро. Не плаћа их. Нису ни социјално, ни здравствено осигурани. За превоз се сналазе. Ал` су бар свакодневно изложени притисцима, обманама, увредама. Ваљда да их очеличи за вид поседовања какав Мирковић сматра да треба да влада у Спорту. Пре него што га уништи као и све што је претходно приватизовао.

Уместо договореног састанка у среду, запослене је позивала секретарица телефоном да их обавести да је техничкој редакцији скинута суспензија. Састанак је наравно отказан. Запослени ће појединачно бити позивани на разговор.

Па ко поверује у нову Мирковићеву превару.

Бар још није стигао анекс да новинари морају да учествују и у припремању књиге које је Мирковић громогласно најавио у Спорту за септембар, а у којој ће да обелодани прљав веш о партији у којој је био док га нису најурили јер је каси Зајечара оставио дуг од 14 милиона евра.

Прича о Спорту можда личи на ТВ сапуницу. Превара, шарених лажа и коперниканских обрта не фали. Иако је то, пре свега, прича са тужним крајем, за неке ће да буде и частан крај.

Јер, нису сви спремни да прогутају, полижу и забораве све што се панично сервира од стране самозваног власника.

Неки новинари још држе и до речи и до образа.

Срђан Стаменковић

новинар и председник синдиката запослених у Спорту

Коментари (1)

Остави коментар
сре

03.08.

2016.

Dejan [нерегистровани] у 22:35

On nije u Srbiji

Čovek je u izgnanstvu, nije ovde...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси