Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо запослених у "Спорту": Мирковић дави, Дмитровић окреће главу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

04. 07. 2016.

Извор: Запослени у дневном листу "Спорт"

Писмо запослених у "Спорту": Мирковић дави, Дмитровић окреће главу

Запослени у дневном листу "Спорт" упутили су данас УНС-у писмо у ком наводе да "власник листа Саша Мирковић наставља са немилосрдним иживљавањем над преосталим запосленима у Спорту". Писмо преносимо у целости.

Наставља се немилосрдно иживљавање над преосталим запосленима у Спорту.

Сви апели и упозорења да нови власник дневног спортског листа Спорт води најстарији спортски лист на Балкану у провалију нису поправили ситуацију. Очигледно охрабрен изостанком одговарајуће акције надлежних органа Саша Мирковић решио је Спорту још дубљу раку да ископа. А поносни потписник уговора којим се запослени препуштају бескрупулозном власнику, директор Новости, Ратко Дмитровић, поново окреће главу.

Запослени у Спорту упозорили су Беотон Р доо да је анекс којим се од новинара тражи да дневно убацују по 20 вести и на сајт не само противзаконит већ је и нови вид мобинга. Уместо одговора, новинари који нису на одморима добили су упозорење пред отказ. Нема сумње да ће и остале исто да дочека кад се врате на посао.

Бескрупулозни власник није се задржао на томе. Њега не занима што новинара нема довољно ни за нормално излажење Спорта, а камоли за квалитетно. Уз помоћ незаинтересованог Ратка Дмитровића наставља да крши све законе ове државе.

Од недеље дневни спортски лист постаје политичко оруђе Саше Мирковића. Бивши менаџер, неуспешни политичар и учесник естрадних небројених афера осим рекламе своје ненаписане књиге, креће и са политичком колумном у спорту. Упркос закону о информисању да пет година не сме да се мења намена лист.

За ових непуних годину дана колико се на споран начин, уз помоћ Дмитровића докопао Спорта, Мирковић је газио права запослених, а сад и читалаца Спорта.

Да не хаје на моралне норме, то су се запослени у Спорту небројено пута уверили. Али, не обазире се ни на упозорења инспекције рада. Запослени не могу да овере здравствене књижице јер Мирковић осим зарада и превоза не уплаћује ни доприносе.

Сваки покушај да дођу до свог тешко зарађеног новца, завршава се Мирковићевом омиљеном репликом: Хоћете моје дете да оставите без хлеба?!

Наша деца не морају да једу. Не морају ни да се лече. Као ни ми.

Док се Мирковић моли за Србе, поставља се питање ко ће за читаоце и запослене у Спорту?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси