Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо ТВ Апатин: Дискриминација ТВ Апатин од стране СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

18. 04. 2016.

Извор: ТВ Апатин

Писмо ТВ Апатин: Дискриминација ТВ Апатин од стране СНС

Поштовани, желимо да јавно саопштимо о незапамћеној дискриминацији јавних гласила ТВ Апатин и недељника „Нови глас Комуне“ ( чији је издавач ТВ Апатин).

На завршној јавној конвенцији Српске напредне странке СНС, којој је присуствовао министар полиције Небојша Стефановић, потпредседник СНС, Дамир Зобеница члан Извршног одбора и др. ТВ Апатин и НГК намерно нису позвани да присуствују овом скупу.

Значи ли то да ТВ Апатин и НГК нису пожељни или се третирају као непријатељски медији у односу на СНС у Апатину.

Желимо да јавност зна да је ово наставак једне бруталне, нечасне и недостојне кампање коју води власник апатинске телевизије 025ИНФО, Илија Бурсаћ, уједно и повереник СНС за Апатин и један од носилаца изборне листе СНС у Апатину.

ТВ 025ИНФО је добила дозволу за емитовање непосредно пред изборе и сада је јасно како и због чега власник тог медија и први човек СНС Апатин овако нечасно и непрофесионално поступа.

Треба видети какав се једностраначки (СНС програм) бесомучно сатима и сатима емитује на тв 025ИНФО. Сем СНС не емитује се НИЈЕДНА ДРУГА СТРАНКА!!!

У току кампање почели су да издају „новине“ 025ИНФО, што је један огаван партијски билтен и срамота новинарства у шта се можете и сами уверити на њиховом сајту 025ИНФО .

Овакав медијски терор и тако срамотна једнопартијска пропаганда још није забележена у Апатину, а вероватно ни у Србији.

Током протекле две недеље, до данас, а вероватно и до избора, Иљиа Бурсаћ као повереник је забранио свим члановима СНС да гостују у емисијама ТВ Апатин и једином до сада општинском недељнику НГК.

Они гостују само у његовим медијима у вишесатним емисијама.

При томе нико из апатинског одбора снс није нам упутио ни једну једину реч критике нити исказао незадовољство начином на који ми радимо и извештавамо  у изборној кампањи.

Сматрамо да је Илија Бурсаћ прекршио све елементарне професионалне и етичке норме у новинарству, чак и законске одредбе, а ово што се десило да на скуп не позове ТВ Апатин и НГК (15.04.2016.) представља невиђену дискриминацију и показује какву бруталност примењује овај човек.

Молимо да се новинарска удружења, па и сам СНС одреде о оваквом начину вођења кампање и медија у исто време.

На питање главног уредника ТВ Апатин, Весне Милановић Симичић упућено Илији Бурсаћу, поверенику СНС Апатин и власнику 025ИНФО, зашто не допушта кандидатима са листе СНС да гостују на ТВ Апатину, одговорио је :

- „Све ће вам бити јасно 24. априла!“

Уреднички колегијум ТВ Апатин

Главни и одговорни уредник

Весна Милановић Симичић

Коментари (1)

Остави коментар
пон

18.04.

2016.

LegendaNovinarstva [нерегистровани] у 17:30

NISTE NI BLIZU

Zaista je smejurija ovako nesto napisati. Mediji koji prazni opstinsku kasu, a ignorise sva saopstenja pomenute stranke zaista nema pravo ikoga da poroziva. Pogledajte portal 025info pa prosudite da li ima i jedne politicke opcije sem SNS. A to sto vam urednici Popov zavece siju, to su neke druge stvari o kojima ne bih... niste vredni toga. Nazalost kodeks novinarstva niste nikad ni imali, pa ostanite poltroni do kraja...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси