Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо запослених у “Спорту”: Анексима нам смањују плату
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

18. 03. 2016.

Извор: УНС

Писмо запослених у “Спорту”: Анексима нам смањују плату

Запослени у дневном листу “Спорт” послали су данас УНС-у писмо у ком истичу да се “малтретирање и шиканирање преосталих запослених настваља”, као и да им је фирма Беотон Р доо понудила анексе уговора о раду којим им се зараде смањују за трећину. Писмо преносимо у целости.

 

У Спорту не престају малтретирање и шиканирање преосталих запослених. Иако месецима не извршава своје обавезе, Беотон Р доо понаша се све бескрупулозније.

Пошто Саши Мирковићу није било довољно што просторије “Спорта” користи као изборни штаб, сада је решио и да поништи уговоре које су запослени добили приликом преласка из компаније Новости АД, када су им гарантовани ИСТИ услови код новог послодавца Беотон Р д.доо. Нови власник самоиницијатвно је смањио број дана одмора, не плаћа редовно ни зараде, ни доприносе.

Како то очигледно није довољно за политичке амбиције Саше Мирковића, Беотон Р доо уцењује запослене да пристану на значајно смањење зарада. Није довољно што новинари “Спорта” без своје воље финансирају Мирковићеву кампању, него је питање дана кад ће морати на улице и да за њега агитују!

Запосленима је остављено осам дана да се изјасне да ли ће прихватити смањење око трећине зараде, или послодавац задржава право да са њима раскине уговор о раду, без обзира на уговор о куповини између Новости АД и Беотон Р доо у којем се новинарима гарантује да нови послодавац неће никога да отпушта у следеће две године.

Од кад је финансирање нечије политичке кампање повреда радних обавеза?

Запослени у дневном листу Спорт.                                                    

У прилогу су слике: ходника у који секретарица оставља ЈЕДИНИ телефон у редакцији кад у 17h напусти посао, забрана кретања, пропагандни материјал у просторијама “Спорта” и складиште које праве од “Спорта”

Коментари (2)

Остави коментар
нед

20.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 21:13

A šta se drugo moglo očekivati

Oni koji su odlučili da Sport prodaju Beotonu, trebalo je da znaju kome ga prodaju. Pa taj gazda je uništio sve čega se dočepao, odnosno radio je samo za sopstveni džep. Pogledajte na šta liči Zaječar. Znali su to oni koji su trebali da znaju poslednjih par godina, ali su se pravili da ne znaju. Bojim se da će tako proći Sport. Dobro je da novinari Sporta javno govore o tome. Njihove kolege u Zaječaru, zaposleni na televiziji, su bili potpuno bespomoćni. Svi koji su mogli, našli su druge poslove, neposlušni doobili otkaze, a ono malo što ih je ostalo, rade po gazdinom diktatu. To izgleda jadno.

Одговори
нед

20.03.

2016.

karlo mali [нерегистровани] у 21:06

kukuleleeee

Isti princip primenjivao je i pre u Beotonu, sestrisnkim firmama, Zajecaru, Moja TV, raznim listovima, veštačkim sajtovima...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси