Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо запослених у „Спорту“ после конференције за новинаре: Изгладњивање, па сакаћење Спорта
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

24. 02. 2016.

Аутор: Запослени у дневном листу "Спорт" Извор: УНС

Писмо запослених у „Спорту“ после конференције за новинаре: Изгладњивање, па сакаћење Спорта

После конференције за новинаре редакције „Спорта“ одржане у понедељак у Прес центру УНС-а, а поводом тешког положаја након продаје овог листа фирми Беотон Р, менаџмент фирме је колегиници и колеги који су говорили на конференцији дао упозорење пред отказ. О томе у писму редакције „Спорта“ УНС-у и јавности које можете прочитати у наставку.

Наставља се незаконито понашање власника Беотон Р доо према запосленима

Изгладњивање, па сакаћење Спорта

После конференције одржане у Прес центру УНС, послодавац Беотон Р доо не да није покушао да исправи недостатке указене од стране запослених у дневном листу Спорт, већ је показао још већу безобзирност. Двоје новинара који су на конференцији причали о тешкој материјалној ситуацији добили су Упозорење пред отказ.

А да придржавање закона ове земље Беотон Р никад није било важно, показује што су обоје, упркос актима ове државе, истовремено добили и решења о годишњим одморима који теку од тог тренутка.

За новину која је по броју запослених већ испод сваког технолошког мимимума, ово је само нови доказ да власницима никад није ни био важан Спорт. Као ни људи који у њему раде. Слањем “неподобних” на одморе у време кад почиње пролећни део фудбалских шампионата Србије, кошаркашки, рукометни и одбојкашки улазе у финише такмичења, значи да ће посао да се расподели на преостале и онако преоптерећене запослене. Ваљда док не нађу неког ко ће бити у стању сам да обавља читав посао издавања дневне новине. Или док сви не побегну од непрекидног малтретирања и омаловажавања.

Колико год да су експедитивни кад треба да заплаше запослене који само траже обећано, а неиспуњено, власници су немарни да обавесте Завод за здравствено осигурање да колегиница одржава трудноћу. Због тог пропуста будућа мајка још ниje добилa ни динар надокнаде.

Запослени дневног листа Спорт

У Београду 23.02.2016.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

24.02.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 21:08

Re: rame uz rame

Isti taj estradni menadžer je do nedavno bio rame uz rame sa premijerom i niko nije postavljao pitanje što je urušio grad, čiji je bio predsednik skupštine. Jedan grad na istoku Srbije, koji je potpuno posustao. Isti taj menadžer je vlasnik televizije u tom gradu, koja je pre njegovog dolaska, bila primer za lokalne medije. Čega god se taj dohvati, sve propada, a on se bogati. To se zna odavno, ali oni koji bi trebalo da zaustave ovakvee ljude, štite ih dok su u njihovim redovima. Sad kadd više nije uz partiju u koju se kleo, klupko se odmotava. Koliko li je takvih u ovoj zemlji!

Одговори
сре

24.02.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 10:21

Stop

Gde je država, Vučić da reaguje da ove estradne hohštaplere dozovu pameti. EJ, Srbijo, baš smo na dobrom putu...za propast...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси