Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо УНС-у: Новембарска плата исплаћена само половини запослених у Танјугу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

16. 12. 2015.

Извор: УНС

Писмо УНС-у: Новембарска плата исплаћена само половини запослених у Танјугу

Запослени у Танјугу којима је 16. новембра телефоном јављено да више не долазе на посао послали су данас УНС-у писмо у ком истичу да је новембарску плату у овој агенцији добио "само део запослених с којима је директорка Бранка Ђукић крајем прошлог месеца потписала уговоре о делу за новембар". Писмо преносимо у целости.

 

Менаџмент Танјуга исплатио је 15. децембра отпремнине свим запосленима у тој агенцији и новембарску плату само делу запослених с којима је директорка Бранка Ђукић крајем прошлог месеца потписала уговоре о делу за месец новембар.

На тај начин, више од половине запослених у Танјугу, којима је 16. новембра у касним вечерњим сатима усмено (телефонски) саопштено да више не долазе на посао, остало је ускраћено за зараду у том месецу, упркос томе што су у првој половини новембра радили, а у другој половини гашењем радних налога одузето им је право на рад без писаног решења.

Почетком новембра Бранка Ђукић, којој је мандат директора истекао пре годину и по дана, на скупу свим запосленима потврдила је да агенција има новца још за новембарску плату и да ће радити до краја тог месеца.

Из Правне службе Танјуга јуче су запосленима који нису добили новембарску плату, већ само отпремнину, потврдили да је неће ни добити, и да чак неће бити плаћени ни за половину новембра, јер је, како су навели, радни однос свима престао 31. октобра.

Одлука о правним последицама престанка Јавног предузећа Новинске агенција Танјуг ступила је на снагу на дан објављивања у Службеном гласнику, односно, 5. новембра 2015. У тој одлуци наводи се да ће „директор Танјуга ангажовати по уговору потребан број извршилаца ради обављања послова у вези с престанком Танјуга“, а не за бављење новинском делатношћу.

Запослени у Танјугу којима је телефонски саопштен отказ

Коментари (1)

Остави коментар
сре

16.12.

2015.

pazljivi citalac [нерегистровани] у 19:01

Kako je moguce?

Javljam se samo kao neko ko pazljivo cita I prati dogadjanja u nasem novinarstvu i Tanjugu.
Potpuno razumem frustraciju nemocnog dela Tanjugovaca koji su dobili otkaz telefonom.
Zar je moguce da I posle tri zvanicne odluke Vlade o ukidanju Tanjuga 31 oktobra Tanjug I dalje radi?
Tanjug I dalje objavljuje clanke na svojoj website i ostale novine, pre svega Politika, objavljuju Tanjugove clanke kao udarne vesti
Zasto javnost nije obavestena po kom osnovu Tanjug I dalje radi?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси