Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Регионалнa РТВ Краљево и Ибарске Новости: Украдено више од десет антена телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

13. 08. 2015.

Регионалнa РТВ Краљево и Ибарске Новости: Украдено више од десет антена телевизије

Регионална РТВ Краљево и Ибарске Новости послале су данас УНС-у писмо у ком наводе да су прекјуче непозната лица украла више од десет антена ове телевизије због чега гледаоци 24 сата нису могли да прате програм. Писмо преносимо у целости.

Са коте Борча где се налази линк Телевизије Краљево за емитовање програма, непозната лица поскидала су прекјуче више од 10 антена. Приликом ове крађе дошло је и до оштећења уређаја Орион Телекома који је дистрибутер дигиталног сигнала Регионалне Телевизије Краљево на остале коте у Србији. Цео случај је пријављен Полицијској управи Краљево, а истрага је у току.

Поштовани гледаоци, после прошлонедељног проблема са сигналом са коте Гоч када нисмо емитовали програм више од 18 сати, нажалост прекјуче смо поново око 16 сати остали без сигнала.

Наиме, непозната лица скинула су са стуба Регионалне Телевзије Краљево који се налази на Борчи више од 10 антена и  при том оштетила уређај који допрема дигитални сигнал до дистрибутера слике. Самим тими гледаоци 24 часа нису били у могућности да прате програм Телевизије Краљево.

Припадници Полицијске управе Краљево извршили су увиђај и истрага је у току.

Ово је још један покушај да се онемогући објективно извештавање и слобода говора, по налогу оних који сами себе проналазе у проблемима на које Телевизија Краљево свакодневно указује. Колико су налогодавци оваквих кривичних дела свесни да на овај начин неће моћи „да нам ставе фластер на уста“ није нам познато, али је сигурно да ће објективно новинарство остати синоним ове куће док постоји. Иако на овакву деструкцију не можемо да утичемо, својим верним гледаоцима се извињавамо на томе што су у претходном периоду често били онемогућени да прате наш програм. С обзиром да је полиција ствар преузела у своје руке, искрено се надамо да се овакве ствари неће више понављати.

Телевизија Краљево у протекле 23 године пролазила је кроз многе тешке тренутке због разноразних политичких притисака што се и данас одражава на рад и функционисање наше медијске куће.

Регионална РТВ Краљево и Ибарске Новости

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси