Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Дискриминација медија на антидискриминационом скупу у Смедереву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

31. 07. 2015.

Аутор: Јелена Илић, Вечерње новости; Мирослав Ђорђевић, Блиц;Оливера Милошевић, Политика; Јелена Васиљевић, Информер

Дискриминација медија на антидискриминационом скупу у Смедереву

У Подунавском управном округу одржана је конференција за новинаре на тему спречавања дискриминације у свим областима друштва на коју нису позвани готово сви дописници београдских редакција. Организатор састанка Поверенице за заштиту равноправности Бранкицe Јанковић са представницима Подунавског округа, Града Смедерева и Општине Велика Плана о спречавању дискриминације и заштити равноправности у свим областима друштва био је начелник Подунавског управног округа, Радослав Цокић.

 

 

Цокићу ово није први пут да на конференције за новинаре позива само „одабране“ медије , углавном локалне редакције.

Да апсурд буде већи, једна од тема овог састанка била је унапређивање и заштита равноправности, као и надзор над применом прописа о забрани дискриминације!

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић је на овом састанку изразила “жељу да Смедерево буде антидискриминациони град који ће први покренути семинаре и борбу против дискриминације”, наводи се у саопштењу на сајту Повереника за заштиту равноправнсти.

Очито, овде је реч о политичким манипуалцијама јер и градоначелница Аврамовић месецима спроводи исту праксу дискриминације медија, одлучујући по сопственом нахођењу које медије позива, а које не позива на конференције за новинаре.

После упозорења УНС- а да тако крши закон, градоначелница Аврамовић није променила манир бирања новинара, одосно медија.

Дописници београдских редакција о овоме су обавестили и кабинет  Поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић.

 

 

 

 

Коментари (3)

Остави коментар
пон

01.08.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 16:36

Re: Skup u Smederevu

Poštovana,
a šta ćete preduzeti (ili ste preduzeli) da se osudi ovakvo ponašanje vlasti u Smederevu i Podunavskom okrugu? Licemerno je i organizovati i učestvovati na skupu "o borbi protiv diskriminacije" na kome glavnu reč vode dva najveća uzurpatora medija - Gradonačelnica Smedereva g-dja Avramović i njen momak g-din. Cokić.

Одговори
нед

31.07.

2016.

Smederevac [нерегистровани] у 20:41

Nije nego...

Malo se pravimo naivni ... Najveći diskriminator u Smederevu je upravo Jasna Avramović

Одговори
пон

03.08.

2015.

Antigona Andonov [нерегистровани] у 13:59

Skup u Smederevu

Poštovane koleginice i kolege,

iako sam sa nekima od vas već razgovarala telefonom, želim da i ovim putem, u ime Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i poverenice Brankice Janković, izrazim žaljenje što je došlo do ovakve situacije. Kako ste i sami naveli, posetu, odnosno konferenciju za medije nije organizovala naša institucija.
Ujedno vas obaveštavam da ćete, u svakoj prilici kada budemo organizovali neku aktivnost u Podunavskom okrugu, biti pozvani. To je i do sada bila naša praksa, bez obzira gde se skup održava, i sa time ćemo nastaviti i ubuduće. Mediji su naš dragocen saveznik i partner u borbi protiv diskriminacije i unapređenja ravnopravnosti svih građana i građanki Srbije.

S iskrenim uvažavanjem,
Antigona Andonov, šefica Kabineta poverenice

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси