Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо ТВ Апатин УНС-у: Повереник СНС-а у Апатину Илија Бурсаћ спроводи медијски линч
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

26. 06. 2015.

Писмо ТВ Апатин УНС-у: Повереник СНС-а у Апатину Илија Бурсаћ спроводи медијски линч

Запослени у ТВ Апатин послали су данас УНС-у саопштење у којем наводе да повереник СНС-а у Апатину Илија Бурсаћ спроводи медијски линч дељењем флајера који угрожавају рад овог медија. Саопштење ТВ Апатин преносимо у целости.

Поводом сталих напада на интегритет наше медијске куће ТВ Апатин, од стране повереника СНС-Апатин Илије Бурсаћа, сви запослени ТВ Апатин издали су заједничко саопштење у коме се каже:

Против ТВ Апатин се већ недељама, без икаквог повода спроводи медијски линч од стране повереника Српске напредне странке у Апатину Илије Бурсаћа. По апатинској пијаци се деле флајери срамотне садржине, у којима се наша медијска кућа прозива за некакав „медијски мрак“. Овај флајер недостојне садржине и најнижег нивоа, има за циљ да угрози рад нашег медија. Сматрамо да он представља лични рат Бурсаћа који злоупотребљава своју функцију прелетача из Демократске странке у Српску напредну странку, како би се на приземан и непримерен начин обрачунавао са нашом редакцијом.

Сматрамо да је то лични однос Бурсаћа, а не СНС која је увек имала простора у нашим медијима за своје ставове, мишљења, али не и неистине овог повереника.

Јефтином демагогијом и тешким речима Бурсаћ вређа и омаловажава наш рад.

Цитирамо шта пише: „ТВ Апатин и „Нови глас комуне“ сваки месец потроше 40 просечних пензија“,  или „засутавимо самоуништење и разбијмо медијски мрак“ и сл.

Такав стил недостојног обраћања јавности Апатина добија посебан лични печат, нарочито када се зна да је повереник те странке Илија Бурсаћ, уједно и власник медија „025 ИНФО“ и власник ТВ„025 Инфо“ која је укинута одлуком РРА.

Срамотно је што он као власник медија користи тренутну позицију повереника СНС и злоупотребљава ту странку да би се обрачунавао са нашом редакцијом. О каквом „медијском мраку“ он говори? Да ли постоји иједна вест или друштвена  тема о којој ТВ Апатин и НГК нису извештавали у овом граду и општини?

Напад тог власника медија на други медиј јасно показује да он преко политике и политичког утицаја жели да нас ућутка и да ми постанемо политички билтен једне странке као што је „025 ИНФО“ постао разглас СНС. То се никада неће десити! О овом бруталном нападу и незапамћеној хајки на наш независан медиј обавестићемо и домаћа и страна међународна новинарска удружења.

Позивамо Илију Бурсаћа да уместо непримерених и недоличних фраза, пружи јавности било какав аргумент о непрофесионалном раду нашег медија, или да престане да води свој лични рат против ТВ Апатин. До сада смо ћутали, али је ово превршило сваку меру и то сматрамо најгрубљим нападом који угрожава слободу медија у земљи.

Сви запослени редакције ТВ Апатин

У Апатину, 26.06.2015. године

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси