Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо ТВ Санџак УНС-у: Протест због некоректног односа ЈП Емисиона техника и везе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

04. 06. 2015.

Писмо ТВ Санџак УНС-у: Протест због некоректног односа ЈП Емисиона техника и везе

Руководство Телевизије Санџак послало је данас УНС-у писмо у ком протестује због некоректног односа ЈП Емисиона техника и везе која је овој телевизији навела да “нема доступних уређаја неопходних за пуштање сигнала Санџак телевизије у етар”. Писмо преносимо у целости.

Руководство и колектив Телевизије Санџак најоштрије протестује због некоректног и непринципијелног односа ЈП Емисионе технике и везе, која дјелује при Министарству трговине, туризма и телекомуникација на челу са министром Расимом Љајићем.

ТВ Санџак је прије предвиђеног рока испунила све увјете за дигитализацију сигнала и добила дозволу за његово емитовање. Међутим, иако смо се ЈП Емисионе технике и везе обратили, по њиховим ријечима, први од свих локалних емитера у Републици Србији још у јулу мјесецу 2014. године, те одмах кренули у припрему за достављање тзв. СДИ сигнала по захтјевима ЈП Емисионе технике и везе, и у најбржем року испунили све увјете које су нам тада поставили, данас 04.06.2015. године добили смо обавјештење да предузеће Емисиона техника нема доступних уређаја неопходних за пуштање сигнала Санџак телевизије у етар, те да ће Санџак ТВ бити препуштена сама себи да купује опрему коју је била дужна обезбиједити Емисиона техника и везе, Јавно предузеће при Министартсву трговине, туризма и телекомуникација министра Љајића.

Обзиром да пуштање сигнала треба кренути у недјељу, 07.06.2015. године, а набавка неопходног уређаја може потрајати и више од мјесец дана, не можемо никако прихватити да је случајност то да уређаја нема баш за Телевизију Санџак у Новом Пазару, која у овим предрамазанским и рамазанским данима треба емитовати програм који жељно ишчекују наши гледаоци.

Овакву злоупотребу државних органа од стране министра Љајића и њему подређених, сматрамо отвореном опструкцијом, кршењем закона и обрачуна са политичким неистомишљеницима.

Имајући у виду чињеницу да је ТВ Санџак једина телевизија у Новом Пазару и сјеверном Санџаку отворена за све политичке и друштвене субјекте, једина која емитује програм на Босанском језику а да директни конкурент са истог подручја под директном је управом локалних власти министра Љајића ову „случајност“ сматрамо покушајем успоставе монопола над санџачким етером.

ТВ Санџак тражи заштиту од свих домаћих и међународних медијских удружења, институција Владе Републике Србије као и међународних фактора, јер се оваквим непрофесионалним и монополистичким односом и злоупотребом институција под управом надлежног министра шаље слика да у Санџаку треба завладати једноумље какво смо имали прилике гледати 90-тих са режимских медија.

Колектив телевизије Санџак неће ни под коју цијену дозволити гашење сигнала, те ће учинити све како би телевизија наставила неометано емитовање свог програма.

Достављено:

- Премијеру Републике Србије г. Александру Вучићу

- Министру културе и информисања г. Ивану Тасовцу

- Домаћим и међународним организацијама за људска права

- Медијским удружењима

- Медијима

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси