Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  НТВ: "Нишкој телевизији" онемогућено да конкурише
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

22. 04. 2015.

НТВ: "Нишкој телевизији" онемогућено да конкурише

Колегијум "Нишке телевизије" послао је данас УНС-у писмо у којем наводи да је расписивањем јавног позива за суфинансирање пројеката у Нишу који траје до 5. маја "Нишкој телевизији" онемогућено да конкурише. Писмо преносимо у целости.

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ                

- Државни секретар Саша Мирковић
- Виши саветник Снежана Печенчић

ОЕБС

- Гордана Јанковић-шефица одељења за медије Мисије ОЕБС

НУНС
УНС
ПРОУНС

Поштовани,

Дана 17. 04. 2015.године Град Ниш објавио је конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања  на територији Града Ниша у 2015.години. Морамо да Вас обавестимо, да је по пропозицијама конкурса онемогућено садашњем јавном предузећу ''Нишка телевизија'' да аплицира на конкурсу јер је ставом III Право учешћа на Конкурсу, онемогућено издавачима који се финансирају из јавних прихода. Обзиром да ће се приватизација локалних медија па самим тим и ЈП ''Нишка телевизија'' обавити у року од 60- так дана,  Нишка телевизија неће моћи да аплицира како би могла да опстане на тржишту у другој половини године а финансира се из јавних прихода само у првој половини 2015.године. Оваквим конкурсом у овом тренутку,  ЈП ''Нишка телевизија'' ће бити остављена без икаквих могућности да и као приватизована преживи до расписивања новог конкурса за 2016.годину.

Нишка телевизија је већ двадесет година конципирана као јавни сервис и има све предиспозиције, програмске, кадровске и техничке да апсолутно задовољава услове конкурса, годинама уназад и РЕМ (РРА) третирају Нишку телевизију као јавни сервис.

На састанку у Нишу 31.03.2015.године организованог од стране АНЕМ-а на коме су присуствовали и представник Министарства културе и информисања, представници ОЕБС-а и Агенсије за приватизацију, речено је да ће бити расписан Конкурс у другој половини 2015. године како би било омогућено да конкуришу и медији који ће бити приватизовани до 01.07.2015.године.

Град Ниш, расписивањем овог Конкурса искористиће скоро сва средства предвиђена градским буџетом за јавни информисање, која износе 60 милиона, што значи да неће ни бити другог конкурса на којем би Нишка телевизија могла да конкурише.

Сматрамо да ови разлози потпуно јасно указују да се Нишка телевизија ставља у неравноправан и тако рећи немогућ положај , па Вас молимо да реагујете како би се рок за пријаву на Конкурс за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Града Ниша у 2015.години продужио до 05.07.2015.године.

С поштовањем,

У Нишу, 22.04.2015. г.                              Колегијум ЈП''Нишка телевизија''Ниш

Коментари (2)

Остави коментар
пон

25.05.

2015.

Lična priča [нерегистровани] у 13:49

A nama

Apsolutno bih podržao Vašu priču, ako bi i nama koji sve vreme radimo u privatnim medijima dali deo tog budžetskog kolača koji ste do sada trošili , imajući koliko toliko sigurne plate.

Одговори
сре

22.04.

2015.

Саша Тодоровић [нерегистровани] у 15:53

Књажевац

ПОДРШКА, КОЛЕГЕ!!! Све је већ виђено..."неко пре, неко касније". Локална РТВ у којој сам радио, ЈИП "Књажевац", "успешно" је приватизована 2007. године, да би званично "преминула" 2010. године!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси