Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Јована Буковале УНС-у: У “Златном кругу” вређано достојанство Небојше Стефановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

05. 03. 2015.

Писмо Јована Буковале УНС-у: У “Златном кругу” вређано достојанство Небојше Стефановића

Колега Јован Буковала послао је јуче УНС-у писмо у којем наводи да је “пренеражен вређањем достојанства министра унутрашњих послова Небојше Стефановића у емисији ‘Златни круг’ која се емитује на ТВ Б92”. Писмо преносимо у целости.

Поштоване колеге/колегинице,

осећам се слободним обратити Вам се у вези са увредама изреченим у квзу ,,Златни круг'' РТВ Б92 на рачун министра унутрашњих послова г. Небојше Стефановића, будући да сам овај догађај приметио и послао приговор Регулаторном телу за електронске медије, који ми још увек није одговорио на представку!

Наиме, у недељу 01.03. 2015. РТВ Б92 је у редовном термину емитовала квиз ,,Златни круг''. Те вечери су, у једној од игара, такмичари имали задатак да погоде име и презиме актуелног министра унутрашњих послова - господина Небојше Стефановића.

С тим у вези, учесник је објашњавао саборци о коме је реч, при томе набрајајући све оно што му је прво падало на памет, а за шта је сматрао да иде уз првог човека полиције. Тако се редом усхићено могли чути: ,,лажни докторат'', на шта је саборка одговорила ,,даље'', не знајући на кога се односи, а потом се саборац ,,потрудио'' да је јој помогне уз редни број ,,први'' (у низу афера на ту тему), на шта је поново одговорила да настави даље, док је врхунац уследио када је тумач изговорио увреду (Неша) ,,слина''!

Како је време истекло, а такмичарка није нашла одговор на ову енигму, водитељи су прешли на наредну игру, а ја сам остао пренеражен, те се надам да ће Регулаторно тело за електронске медије хитно реаговати, јер су се у емисији могле чути речи које не приличе једном младићу, а којима се вређа личност и достојанство грађанина Републике Србије, невезано од тога што је господин Стефановић тренутно на овој високој функцији и припадник владајуће партије.

У нади да ћете ову моју опаску објавити или реаговати као уважене колеге/колегинице, срдачно вас поздрављам и унапред захваљујем!

Јован Буковала

 

Коментари (3)

Остави коментар
пон

09.03.

2015.

autor [нерегистровани] у 16:28

Re: odgovor

Poštovana gđice/gđo Jelena,

slažem se sa Vama u potpunosti. Naravno da bih reagovao ko god da je u pitanju, jer je to moja dužnost, kao redovnog člana, ali i kao državljanina ove zemlje, te budite sigurni da bih napisao kolegama apel ili molbu da objave, kao i ovo - uostalom, ali, ova situacija mi je sasvim slučajno zapala za oko u nedelju, a kasnije sam od prijatelja čuo da je emisija već reprizirana. Tim gore!

Veliki srdačni pozdrav i hvala na razumevanju!

Одговори
пон

09.03.

2015.

Biljana [нерегистровани] у 13:57

Nema opravdanja

Veoma uvažavam tuđe mišljenje, jer predpostavljam da postoje i neki argumenti, ali javno vređanje je nedopustivo, bez obzira o kome se radi. Taj neko sutra možete biti i vi, da li to neki neodgovorni ili nezreli novinari vode uređivačku politiku B92, to ne znam, ali znam, da je vrlo ružno i nedostojno svakog pravog novinara, da iznosi uvredljive insinuacije, koje se odnose na neke sada vodeće ličnosti, jer niko nije kratkog pamćenja, i vrlo dobro znamo, kakva je bila i predhodna garnitura vlasti. Da je bila kako treba, nikada ne bi izgubila, tako ubedljivo izbore. Umesto da priznaju svoje greške i očiste svoje redove od raznoraznih "zloupotrebaša"Najmanje što smo očekivali, je da demokratski priznaju poraz i nastave da se bore poboljšavajući svoj imiđž, ali ne, sada nas uvlače u nekorektne političke trikove, nadajući se, da će tako pokupiti poene.Ali to kod nas ne ide tako, jer to stvara revolt.

Одговори
суб

07.03.

2015.

Jelena [нерегистровани] у 10:36

Vredjani su i drugi

Zvuči neverovatno činjenica da je gospodin Bukovala reagovao na vredjanje ministra Stefanovića, ali je zato zanemario asocjacije na račun Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića. koji su, kao i Stefanović, građani Srbije.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси