Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо УНС-у председника Грађанске иницијативе „Српска“ Владете Костића: Спремни смо да председништву Косова платимо професионалног преводиоца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

20. 01. 2015.

Писмо УНС-у председника Грађанске иницијативе „Српска“ Владете Костића: Спремни смо да председништву Косова платимо професионалног преводиоца

Председник Грађанске иницијативе „Српска“ Владета Костић послао је данас УНС-у писмо у којем наводи да се "придружује реакцији новинарских удружења и најоштрије осуђује однос председништва Косова и председнице Атифете Јахјаге према загарантованим правима Срба на употребу матерњег језика." Писмо преносимо у целости.

 

Председник Грађанске иницијативе „Српска“ Владета Костић придружио се реакцији новинарских удружења и најоштрије осудио однос председништва Косова и председнице Атифете Јахјаге према загарантованим правима Срба на употребу матерњег језика.

„Недопустиво је и скандалозно да председница Косова, која тврди да одлично говори српски језик, православне вернике и православни Божић назива „ортодокснима“. Искрено верујемо да овакав однос председнице Косова према правима српске заједнице на употребу матерњег језика не осликава однос целог косовског друштва према Србима на Косову. Г. И. Српска спремна је да ангажује и плати професионалног преводиоца који ће председништву Косова помоћи у превођењу вести и интервјуа као и у успостављању комуникације са медијима на српском језику који се годинама уназад труде да укажу и спрече најгрубље кршење Закона о употреби језика у косовским институцијама“, изјавио је Владета Костић.

Грађанска иницијатива Српска

Грачаница – 20.01.2015.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси