Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Радио телевизије Крушевац УНС-у: Новинар Марковић није био пијан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

02. 12. 2014.

Писмо Радио телевизије Крушевац УНС-у: Новинар Марковић није био пијан

Поводом текстова који су се појавили на интернет-порталима и у појединим дневним листовима, а у којима се тврди да је новинар Телевизије Крушевац Љубиша Марковић био пијан када је снимао извештај са утакмице Напредак–Доњи Срем, уређивачки колегијум и сви запослени у Радио Телевизији Крушевац послали су УНС-у писмо у којем демантују објављену информацију. Писмо објављујемо у целости.

1. Није истина да је наш новинар био пијан током обављања свог посла. Напротив, ради се о човеку који уопште не конзумира алкохол; који, углавном као спортски новинар, ради у нашој информативној кући више од 40 година и који данас поред других, обавља и дужност одговорног уредника Радио Крушевца. Дакле ради се о високом професионалцу, искусном новинару и човеку који је као такав препознатљив у спортском и новинарском свету овог краја Србије.

2. Закључак, који је аутор ове информације извео, а само на основу начина интерпретације текста нашег новинара у наведеном извештају са утакмице, је неодговоран и вероватно тендециозан и злонамеран. Сви који познају Љубишу Марковића, лично или преко његових обраћања посредством медија, знају да је годинама уназад то његов стил саопштавања и говора. При том јасно је и из овог прилога, а и из свих других медијских облика, чији је он аутор, да информације саопштава тематски правилно и новинарски писмено, што је за овај посао и најбитније. Неодговоран, злонамеран и тендециозан аутор наслова „Пијани коментатор РТВ Крушевац“, није имао ни један доказ да је наш новинар био пијан, већ је искарикирао иначе дуго година уназад препознатљиви стил говора Љубише Марковића, при чему је апсолутном неистином изврнуо руглу и њега и нашу медијску кућу, на глобалном нивоу. 

3. Телевизија Крушевац је званично најстарија регионална телевизија у Србији. Годинама уназад водећи је информативни медији у овом делу Србије и спада у ред најквалитетнијих и најгледанијих локално-регионалних телевизија у Србији. У складу са тим, ни у овом случају, а ни до сада, није се дешавало, да се на неодговоран начин обраћа својим гледаоцима, нити да се новинари и презентери пољављују у програму под утицајме алкохола или на било који други неадекватан начин.

На основу свих изнетих чињеница, које су иначе нашим гледаоцима и слушаоцима већ добро познате, сматрамо да је оваква неистинина информација намерно пласирана с циљем деградације једног искусног и угледног новинара и једне угледне и професиналне медијске куће. Разлози за покушај деградације на овако приземни начин, нам нису познати. Подржавамо нашег колегу да истину у овом случају потражи пред судским органима против свих који су аутори и преносиоци неистините информације, те на тај начин бар делимично оствари сатисфакцију огромне штете, која му је на овај начин нанета.

2. децембар 2014.                                                           саопштење издали

Крушевац                                                                      Уређивачки колегијум

                                                                                    и сви запослени у

                                                                                    Радио Телевизији Крушевац

 

Коментари (1)

Остави коментар
сре

03.12.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:35

poluistina

Tačno je da naš kolega Marković nikada u životu nije ni okusio alkohol. Tačno je i to da je Televizija Kruševac, najstarija lokalna televizija van Beograda. Ali nikako nije tačno da je simbol objektivnog informisanja i da je najgledanija u Rasinskom okrugu. Naročito to nije od kako je u Kruševcu na vlasti SNS a njihov istaknuti član Djordje Kovačević (postao član stranke 2 dana posle izbora 2012) na mestu direktora ove kuće.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси