Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо организације ЛИНК ПЛУС УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

17. 10. 2013.

Писмо организације ЛИНК ПЛУС УНС-у

Наташа Вукмировић из организације ЛИНК ПЛУС упутила је УНС-у писмо незадовољна текстом у Вечерњим новостима: "Пауновић: Мој Партизан води човек који мачку с прага није шутнуо". Писмо преносимо у целости.

Поштована госпођо Смајловић,

у онлине издању (Вечерњих) Новости 12. октобра 2013. објављен је чланак под насловом Пауновић: Мој Партизан води човек који мачку с прага није шутнуо.

Најоштрије осуђујемо изјаву познатог спортисте г. Благоја Пауновића који је још увек узор многим младим људима у Србији јер она може да има негативне последице и да, макар коме изгледало невероватно, доведе и до жртава.

Од јануара 2006. члан 269. Кривичног законика Републике Србије забрањује злостављање и убијање животиња. За злостављање и убијање животиње запрећена је новчана казна или казна затвора до годину дана, а до три године затвора уколико се ради о већем броју животиња.

 

Објављујући Пауновићеву метафору, редакција Новости дала је подршку незаконитом, нехуманом и примитивном поступању са животињама, а у крајњем случају и подстиче фрустриране читаоце на злостављање животиња.

Осуђујемо неодговоран и непромишљен поступак новинара и уредника Новости који су дали подршку особама које злостављају животиње. Чак и они који не воле или не препознају лепоту фудбала не би били тако надахнути да кажу "тај ни фудбалера није шутнуо на терену" јер би то био отворен позив на хулиганство и насиље на стадионима.

Криминолошке и психолошке студије доказују да насилници не бирају жртве и да злостављачи и убице животиња лако прелазе на људске жртве.

Удружење грађана ЛИНК ПЛУС залаже се да се борба против насиља над животињама препозна као важан сегмент борбе против насиља у Србији. Молимо вас да нам се у тој борби придружите.

Срдачан поздрав,

Наташа Вукмировић
ЛИНК ПЛУС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси