Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Министарства финансија и привреде УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

16. 04. 2013.

Писмо Министарства финансија и привреде УНС-у

Министарство финансија и привреде упутило је писмо Удружењу новинара Србије у којем УНС и јавност обавештавају о томе да у дневном листу „Наше новине“ „није објављен деманти Министарства финансија и привреде у целости, већ само један део“, као и да „ аутори текста настављају да понављају нетачне и увредљиве информације на рачун личности државног секретара Министарства финансија и привреде Ивице Којића“. Писмо Министарства финансија и привреде преносимо у целости.

 

УНС - Удружење новинара Србије

Љиљана Смајловић, председница

Поштована,

 

С обзиром да није испоштован Закон о јавном информисању, желимо да вас обавестимо о следећем:

  • дана 15. априла 2013. године у дневном листу „Наше новине“ објављен је текст у којем је наведен низ нетачних и непроверених информација које директно вређају личност и нарушавају углед државног секретара Министарства финансија и привреде Ивице Којића. (У прилогу: чланак из „Наших новина“, 15. април 2013.)
  • истог дана, 15. априла 2013. године Министарство финансија и привреде упутило је дневном листу „Наше новине“ Захтев за објаву демантија позивајући се на Закон о јавном информисању (У прилогу: Захтев)
  • дана 16. априла 2013. године у дневном листу „Наше новине“ није објављен деманти Министарства финансија и привреде у целости, већ само један део. Додатно, аутори текста настављају да понављају нетачне и увредљиве информације на рачун личности државног секретара Министарства финансија и привреде Ивице Којића (У прилогу: чланак из „Наших новина“, 16. април 2013.)

Из горе наведених разлога и очигледног кршења Закона о  јавном информисању, молимо вас да у складу са својим овлашћењима утичете на то да се законска обавеза објављивања демантија испоштује у целости, односно онако како је законом прописано.

 С поштовањем,

Секретар Министарства

Даница Васиљевић

 

Захтев Министарства финансија и привреде “Нашим новинама” за демантиј, као и спорне текстове можете преузети у прилогу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси