Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  „Паркирај“ интервју како газда каже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

25. 01. 2013.

„Паркирај“ интервју како газда каже

Поштоване колеге, желео бих да вам укажем на велики инцидент који се управо догодио (да не кажем "догађа") у нишком новинарству.

 

У Народним новинама од петка 25. јануара 2013. године, на 4. страни, објављен је текст "Проширење паркинг зона од 1. фебруара".

Велики део овог "интервјуа" је заправо "одговор" који су новинарима Народних новина доставили из тог предузећа.

Наиме, 16. децембра 2012. године од Игора Војиновића, портпарола Паркинг сервиса, добио сам мејл у коме је, између осталог писало:

"У прилогу се налази неколико занимљивих тема везаних за Паркинг сервис, које сам конципирао у форми интервјуа. Пошто мој директор инсистира да текст објавимо у току ове недеље, молим вас да погледате ово што вам шаљем, прилагодите и вратите ми назад да проверим пре објављивања".

Након мог одговора да је неопходно да "сва питања директору постави наш новинар и да све то имамо снимљено на диктафону", уследио је мeјл у коме је између осталог писало:

„Можемо ли некако да избегнемо целу процедуру око интервјуисања?“

На моју констатацију да не можемо, одговор никада нисмо добили.

Међутим, читајући данашње издање Народних новина препознао сам делове "интервјуа" који сам добио из Паркинг сервиса.

Напомињем да поседујем комплетну преписку са Игором Војиновићем из које је могуће недвосмислено утврдити аутентичност овде изнетих тврдњи.

Сматрам да је реч о недопустивом притиску руководства јавног предузећа на медије и скандалозне идеје да се од медија уопште тражи да објаве интервју који је настао у ПР служби јавног предузећа. Са друге стране, нема ни оправдања за одлуку било ког медија да пристане на такве захтеве носилаца јавних функција.

С поштовањем,

Предраг Благојевић, уредник „Јужних вести“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси