Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Уредница портала Луфтика: Наставља се кампања таргетирања и блаћења независних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

13. 02. 2023.

Извор: УНС

Уредница портала Луфтика: Наставља се кампања таргетирања и блаћења независних медија

Главна уредница портала Луфтика Ана Марковић обратила се Удружењу новинара Србије (УНС) због информација објављених на порталу Читај Гари, које назива "кампањом блаћења и таргетирања". Писмо Марковићеве преносимо у целости.

Поштоване колеге,

Обавештавамо вас да опскурдни сајтови који себе називају медијима настављају кампању блаћења и таргетирања независних редакција у Војводини.

Наиме, портал Читај гари је 8. фебруара објавио текст под насловом “Откривамо: Ево ко стоји иза новосадског портала ЛУФТИКА”, у ком је наведено да наш портал финансира Небојша Стефановић. Циљ, је како кажу, да се обрачуна са партијским колегама и да кроз наш портал раскрчи себи пут у Нови Сад.

Не можемо довољно нагласити колико је све то нетачно, малициозно и бљутаво!

Портал Луфтика.рс је независтан медиј који јесте критички настројен према власти. Међутим, наша редакција има очигледно чудан став  - Медиј мора бити критички настројен према власти. У супротном је његово гласило.

Изгледа да смо баш због тога постали опасан трн у, сада већ, инфицираним очима владалаца, који на овај начин покушавају да дискредитују наш независан рад.

Портал Луфтика.рс се финансира искључиво изнајмљивањем огласног простора на сајту и ПР текстовима, које, поштујући Закон о јавном информисању и медијима, транспарентно обележавамо као промотивне.

Ми смо искрено забринути за будућност нашег портала, јер се тренутно суочавамо са још једним нападом, о ком смо вас већ известили (више ОВДЕ). Реч је о организованом масовном пријављивању нашег садржаја Фејсбуку и Гугл Адсенсу, због чега су нам те две мреже ограничиле видљивост.

Све је резултирало драстичним падом у заради и отпуштањем седам од 14 наших новинара.

Подсећамо да ово није први пут да је Луфтика.рс таргетирана у медијма. Портал НС Уживо нас је, заједно са порталима Воице и 021, означио као медије који се финансирају “искључиво од сумњивих донација Рокфелера, НЕД-а и других спонзора обојених револуција”. Још једном понављамо – то је лаж.

С обзиром на све поменуто, закључујемо да наша брига није безразложна.

Молимо новинарска удружења да известе колеге и јавност о ситуацији с којом се сусреће најчитанији онлине медиј из Војводине и један од ретких независних медија у Србији - Луфтика.рс.

С поштовањем,

Редакција Луфтике

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси