Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Драгана Цветковић: Зашто сам ухапшена и ко је желео да ме прогласи псијатријским случајем?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

13. 10. 2022.

Извор: УНС

Драгана Цветковић: Зашто сам ухапшена и ко је желео да ме прогласи псијатријским случајем?

Новинарка Драгана Цветковић упутила је писмо председнику Србије Александру Вучићу јер је, како каже, ухапшена и одведена на психијатријски преглед када је желела да достави допис своје мајке у кабинет председника. Ово писмо, које је проследила и Удружењу новинара Србије (УНС), преносимо у целости.

Поштовани председниче Србије, господине Вучићу,

Најљубазније, замолила бих Вас да ми одговорите: „Зашто сам ухапшена у Председништву и ко је желео да ме прогласи психијатријским случајем? Овде се неко обрачунава са мном уместо са фалсификатором. 

У Београд сам дошла на два дана да бих оца водила на онколошку комисију. Након што сам га одвела да прими инфузију, дошла сам у Председништво. Извињавам се на можда непристојном поређењу, али шта бисте Ви на мом месту урадили да је Вашем оцу који не може да закорачи од цитостатика фалсификован потпис и лажирана изјава? И да упркос кристално јасним доказима и извештају полиције, која је потврдила фалсификат, ухапсе Вас уместо починиоца кривичног дела и одведу Вас у пратњи полиције на психијатрију? Како бисте Ви поступили да сте на мом месту?

Пореде ме с убијеним Оливером Ивановићем и добијам узнемиријуће/вулгарне поруке. Иако сам све већ проследила полицији/тужилаштву, нико не реагује, афера се заташкава. 

Јесу ли народни посланик СНС-а Славиша Булатовић, његов отац Велимир Булатовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, начелник Градске управе Душан Аритоновић, начелник Имовинско-правне службе Драган Михајловић изнад закона? Да ли за чланове СНС-а закон не важи? Је ли штрајк испред Председништва неопходан да би полиција/тужилаштво реаговали? У време, када се породично, грчевито боримо да оцу продужимо живот. Брука и срамота Србије и институције коју представљате. 

Прослеђујем Вам извештај полиције. Мирјана Младеновић признала је да је фалсификовала потпис и лажирала изјаву. Дакле, мог оца у животу видела није. Такође, у Писарници Председништва већ сам оставила извештај градоначелника Врања, који такође потврђује фалсификат.

С поштовањем и захвалношћу,

Драгана Цветковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси