Насловна  |  Актуелно  |  Медији и инклузија  |  УНС-ДНВ позива на изложбу и радионицу "Нада је у фотографији"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медији и инклузија

25. 01. 2024.

Извор: УНС

УНС-ДНВ позива на изложбу и радионицу "Нада је у фотографији"

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Војводине (ДНВ-УНС) позива фоторепортере, новинаре, студенте новинарства и све заинтересоване на изложбу и радионицу ,,Нада је у фотографији“, ауторке Марије Ердељи.

Изложба ће бити отворена 29. јануара у 19 часова у простору ОПЕНС-а (Булевар деспота Стефана 5), док ће радионица бити одржана дан касније, 30. јануара у 17 часова у простору ДНВ-УНС (Булевар Михајла Пупина 6/III).

Догађај који организује удружење Виа Панонија посвећен је особама са инвалидитетом које се свакодневно сусрећу са различитим баријерама, али и неетичким представљањем у медијима. Таблоидне и сензационалистичке објаве могу да иницирају сурове коментаре и реакције повећавајући праг толеранције на агресивну терминологију, што може довести и до насилног понашања у пракси.

Пред посетиоцима ће бити фотографије на којима су приказане особе са инвалидитетом у реалним ситуацијама, пред видљивим проблемима. Циљ овог пројекта је развој критичког мишљења и подстицање медија да о особама са инвалидитетом извештавају као о равноправним члановима друштва.

Осим изложбе као визуелне едукације, планирана је и стручна радионица на којој ће се анализирати примери лоше праксе – кршења професионалних и етичких стандарда, као и примери добре праксе и њени позитивни ефекти. Циљ је да се дефинишу проблеми, пружи разноврсност извора информација и развију знања за производњу недостајућих садржаја на ове теме, које су у јавном интересу.

Марија Ердељи је мастер ликовна уметница из области фотографије. Ради као фотографкиња у Покрајинском заводу за заштиту споменика културе, а као фоторепортерка сарађивала је са великим бројем домаћих и страних медија. Са својим радовима учествовала је на око 60 групних и 9 самосталних изложби у земљи и иностранству и добитница је великог броја награда и признања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси