Насловна  |  Актуелно  |  Медији и инклузија  |  УНС и АИА позивају на радионицу - Извештавање о особама са хендикепом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медији и инклузија

11. 01. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и АИА позивају на радионицу - Извештавање о особама са хендикепом

Удружење новинара Србије (УНС) и Академска инклузивна асоцијација (АИА) позивају новинарке и новинаре из Београда, Ниша и Новог Сада на радионицу о извештавању о особама са хендикепом. Радионица ће бити одржана на Златибору у периоду од 26. до 28. јануара. Рок за пријаву је 21. јануар.

Тренинг ће учесницама и учесницима приближити концепт социјалне инклузије, а предавачи ће присутним новинарима указати на то коју улогу медији могу имати у њеном развоју. Кроз коришћење примера и интеракцију, чланови Академске инклузивне асоцијације ће новинарима скренути пажњу на најчешће грешке у извештавању о особама са хендикепом.

Осим о начину на који је најбоље представити особе са хендикепом у медијима, новинарке и новинари ће имати прилике да науче како да се адекватно опходе према особама са хендикепом када разговарају са њима. Предавачи ће бити Милан Јанковић, дипломирани психолог и извршни директор Академске инклузивне асоцијације, и Катарина Кел, дипломирана новинарка и специјалисткиња за комуникације.

С обзиром на то да је за адекватно информисање особа са хендикепом неопходно прилагођавање медијског садржаја, предавачи ће присутне новинарке и новинаре научити како да креирају садржај који би био приступачан свима. 

Новинари који желе да се пријаве треба да попуне форму.

За све додатне информације можете се обратити Весни Вукас слањем имејла на адресу vesna.vukas@aia.org.rs или позивом на број телефона 069 730755.

Путне трошкове и смештај покрива Академска инклузивна асоцијација. Трошкови превоза биће рефундирани након радионице.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси