Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родић: Не дирајте Дачића, ми смо савезници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

02. 02. 2016.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Родић: Не дирајте Дачића, ми смо савезници

Газда „Курира“ Александар Родић, који већ месецима у свакој прилици објављује најстрашније лажи и најгоре гадости о премијеру Александру Вучићу и људима из врха СНС, по свему судећи је склопио тајни пакт са социјалистима Ивице Дачића!

Родић, који је народу познат и као Аца Канализација, забранио је, наиме, својим уредницима да било шта лоше пишу о челницима СПС! Дефинитивни доказ за то јесте чињеница да је Родић у недељу увече, непосредно уочи почетка штампе, лично из „Курира“ избацио текст у коме се напада министар енергетике и потпредседник СПС Александар Антић!

Заједнички непријатељ

Како преносе извори Информера из уредништва „Курира“, Родић је у недељу увече око 20 часова позвао главног уредника Ратка Фемића и наредио му да са страна 6 и 7 хитно скине текст у склопу кога су објављене папарацо фотографије које наводно компромитују министра Антића, а снимљене су у београдској кафани „Сокаче“ у ноћи између суботе и недеље.

Колегама је дословце рекао: Не дирајте ми Дачића и СПС, ми смо савезници у рушењу Вучића! Сви смо остали запањени оним што смо чули! - преноси наш саговорник, иначе један од највише позиционираних уредника "Курира". Према његовим речима, Родић је претходно, у недељу око 15 часова, најпре инсистирао да се спорна прича о министру Антићу и СПС скине на насловне стране.

- Прво је око три сата после подне позвао директора Сашу Миловановића и од њега тражио да ту причу и слике Антића скине са насловнице, али да их пусти унутра у новинама... Онда се, кад су новине већ биле готове, око осам увече изненада јавио и наредио да се ништа не штампа и да се цела прича избаци и са страна 6 и 7! Родић нам је рекао да га је Дачић лично звао и рекао му: Не знам зашто то радиш, па исти човек хоће да уништи и тебе и мене... Колико ја разумем, Дачић је алудирао на Вучића - препричава наш саговорник.

Према речима саговорника из „Курира“, Александра Родића је у недељу Ивица Дачић звао два пута, док је једном с њим разговарао и сам министар Антић.

Званично, нико из „Курира" јуче није желео ни да потврди, али ни да демантује наша сазнања. На другој страни, Ивица Дачић тврди да први пут чује за све ово.

- Нити ме  је ко звао, нити сам ја кога звао. Нити ми је Антић било шта рекао. У недељу сам цео дан био у Врању. Нисам ни у каквом дослуху с Родићем, с њим се не чујем и не виђам, подвлачи Дачић и подсећа да је све доскора био мета „Курира“..

Министар Антић није јуче одговарао на позиве.

Потврду наших сазнања добили смо иначе и у штампарији „АРМ принт“, у којој се штампа „Курир“. У овој штампарији потврдили су нам да је „Курир“ у недељу увече непосредно пред почетак штампе повлачио стране и мењао текстове.

Реалан сценарио

Аналитичар Бранко Радун каже да српски политичари често покушавају да спрече негативне кампање у медијима.

- Очигледно се многи и даље плаше „Курира“... Дачич тражи своју позицију пред изборе. Зна он да они који подржавају власт гласају за Вучића, а они који су против гласају за опозиционе  странке и зато му никако не одговарају никакви напади на СПС у медијима - закључује Радун.

Зоран Бабић, посланик СНС

Овакве приче показују да смо били у праву кад смо најавили да ће се на платформи „мрзимо Вучића" пред изборе ујединити сви.

Дачић: Људи, нити ме је ко звао, нити сам ја кога звао. С Ацом Родићем немам контакт, све то су апсолутне лажи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси