Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Брука и срамота! Директор 'Курира' шмрче и признаје кривична дела, а сви медији ћуте!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

21. 01. 2016.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Брука и срамота! Директор 'Курира' шмрче и признаје кривична дела, а сви медији ћуте!?

Осим ТВ Пинк и Информера, ниједан други велики београдски медиј - ниједне новине, ниједна телевизија, ниједан радио, ниједан интернет портал, па чак ни Јавни медијски сервис РТС - није пренео детаље скандала који би у свакој другој земљи, без икакве сумње, изазвао револуцију у јавности!

Да ствар буде још бизарнија, овом темом се не баве ни „Политика", ни „Новости" иако Корниц у тајном снимку потврђује да Александар Родић планира да мафијашким методама отме ова два дневна листа! Зашто је то тако и како је то могуће?!

Жељко Цвијановић, уредник портала „Нови Стандард", објашњава да ово није тема за медије који раде по налогу Запада.

- „Курир" не напада Владу у име критичког новинарства и јавног интереса, него по налогу западних амбасада! То значи да ужива и њихову заштиту, а аутоматски има и подршку београдске медијске и политичке чаршије која одређује шта је „ин", а шта „аут". Зато је критика на рачун рекеташких новина, које су се од беспризорника преобратиле у миљеника чаршије, очигледно аут" - истиче Цвијановић.

Слично размишља и Драган Ј. Вучићевић, главни уредник Информера, који поручује да је жмурење медија на снимак Корница доказ да јавним простором у Србији и даље влада жута олош-елита.

- Замислите само шта би се десило да је на том снимку неко други?! Да ли би сви ћутали да је објављен снимак на коме се ја дрогирам и признајем да са сарадницима рекедрам људе и бавим се највећим криминалом?! Или да ли би сви ћутали да је, на пример, на снимку Жељко Митровић или Милорад Вучелић?! Наравно, у том случају не само да би сви медији брујали о „страшном скандалу", него би и сви осумњичени били експресно приведени на саслушање... Таква реакција, и медија и правне државе, у овом случају изостаје. Зашто? Па, просто зато што јавним простором ове земље и даље, нажалост, суверено влада жута олош-елита, правилно распоређена на најважнијим медијским и правосудним позицијама - наводи Вучићевић.

„Новости": Довољно је

Уредник Информера посебно апострофира „скандалозно понашање" РТС:

- Јавни медијски сервис, који би што пре ваљало прекрстити у Жути медијски сервис, игнорише целу причу под образложењем да Корниц није кредибилан саговорник. А како је, молићу лепо, исти тај Корниц био кредибилан Жутој Ољи Ковачевић када је пре месец и нешто дана јавно подржавала његове болесне нападе на премијера Вучића и на Информер?!

На другој страни, главни и уредник „Вечерњих новости" Ратко Дмитровић наглашава да се скандалозним снимцима директора "Курира" Александра Корница неће бавити јер ове новине нису таблоид и не објављују снимке из ријалитија и нечијег приватног живота (!?!).

- Овим треба да се баве надлежни органи и здравствени ентузијасти. Опште је познат мој став према „Куриру" и тој врсти новинарства. Више пута сам писао о покушају преузимања „Новости" и „Политике". Заједно с Љиљом Смајловић пре два месеца сам готово два сата дебатовао у „Тешкој речи", а два пута сам говорио и у Јутарњем програму ТВ Пинк. Објавили смо и неколико текстова, посебно у време покушаја подметања афере премијеру Вучићу. Дакле, „Новости" су све то покриле и чињенично и тематски. Немам ништа с тим што се у међувремену појавио снимак на ком Корниц шмрче дрогу и не говори ништа ново... - покушава да објасни Дмитровић.

Ко то штити рекеташке новине?!

Смајловићева: Ми то радимо полако...

Љиљана Смајловић, главна уредница „Политике", најављује да ће се овај лист и те како бавити Корницовим оптужбама.

- „Политика" ће се бавити и начином на који је „Курир" покушао да искористи свог бившег директора како би се осветио премијеру због непристајања да препусти наш лист Родићима. Нисмо брзи као неке ТВ станице, али волимо да проверавамо податке и да анализирамо позадину догађаја... објашњава Смајловићева.

Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а

То што ви називате емисијом не заслужује коментар.

О чему је све Александар Корниц причао

• признао да му је власник „Курира" Александар Родић платио 5.000 евра да лажно оптужи премијера Александра Вучића за организовани криминал

• потврдио да лист „Курир" годинама систематски рекетира и уцењује политичаре и бизнисмене којима претходно намешта бруталне афере

• потврдио да Александар Родић има политичке амбиције, као и да намерава да отме власништво над дневним новинама „Политика" и „Новости"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси