Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Д. Ј. Вучићевић: И ја сам саслушан у полицији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Извор: Б92

Д. Ј. Вучићевић: И ја сам саслушан у полицији

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић саопштио је да је и он, као и уредници Курира, саслушан у полицији.

"Саслушан сам у понедељак увече у Управи криминалистичке полиције по налогу Вишег јавног тужилаштва. Саслушање је почело у 19.20, а завршено тачно у 21.25 о чему је начињена службена белешка и прослеђена тужилаштву", навео је Вучићевић у одговору уредници РТС Оливери Ковачевић.

Претходно је Оливера Ковачевић рекла за Курир да би било разумно да су на информативни разговор позвани уредници и новинари Пинка, као и уредник Информера, а не само једна страна.

Вучићевић је навео да је он саслушан пре власника Курира Александра Родића.

Адриа медија група саопштила је јуче да су њени уредници позвани због наводног изазивања панике и нереда.

Јуче је у Прво основно тужилаштво у Београду стигла кривична пријава против бившег директора листа "Курир" Александра Корница којом се терети за кривично дело лажно пријављивање.

СНС је оптужила јуче Оливеру Ковачевић за "брутално политичко мешање" у посао Тужилаштва, као и да "заступа интересе политичке странке" која је хапсила и осуђивала власника дневног листа Курир.

"Брутално политичко мешање Оливере Ковачевић, једног од најмоћнијих уредника на РТС-у, у истражне радње које по налогу Тужилаштва, а у складу са законима Србије, предузима полиција, у најмању руку је скандалозно и показује да је СНС била апсолутно у праву када је изражавала сумњу у објективност и непристрасност појединих челника јавног сервиса", наводи се у саопштењу СНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси