Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Опречни ставови СНС и ДС о реаговању О. Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Извор: Танјуг

Опречни ставови СНС и ДС о реаговању О. Ковачевић

Из СНС данас је поручено да је непримерено што је уредница РТС Оливера Ковачевић коментарисала судске поступке и рад правосуђа, а из ДС да је њена изјава њено право и да су критике на њен рачун покушај ућуткивања.

Поводом изјаве Ковачевићеве за Курир да би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира, шеф посланика СНС Зоран Бабић је рекао да неко коментарише судске поступке и рад правосуђа, а што не би требало да се ради.

"Мислим да свако у овој држави мора да ради свој посао, сходно Уставу и закону правосуђе је независно и да би као такво сачували не смемо ни као политичари ни као новинари да га коментаришемо и оптерећујемо судске поступке", рекао је Бабић новинарима у парламенту.

Додао је да би волео да се свако држи тог кодекса, а све у циљу да правосуђе остане независно.

"Не могу да прихватим да је нешто што је неприхваљиво за политичаре прихватљиво за неког другог", казао је Бабић, додајући да се СНС труди да изгради државу јаких институција.

Посланица Покрета социјалиста Горјана Маринковић рекла је новинарима да није тачно да у Србији влада медијски мрак.

"Курир није дневни лист, већ таблоид, који и не пише критички, већ пером очајника, свакодневно фабрикујући најстрашније лажи на рачун чланова владе", рекла је Маринковић и додала да би требало пустити надлежне институције да радесвој посао и да се сви уздрже од коментара бар док траје поступак.

Посланица ДС Гордана Чомић каже да су критике на рачун уреднице РТС покушај да се ућуткају медији.

"То је порука свима нама - ћут и куш, и Оливери Ковачевић и вама и мени, само што то не делује", рекла је Чомић, наводећи да је изјава Ковачевић њено право, а да је чак и њен посао да истражује о чему се ту ради.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси