Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Лађевић: Полиција ме питала како долазим до информација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Лађевић: Полиција ме питала како долазим до информација

Због изазивања панике и нереда главног уредника Курира Милана Лађевић полиција је саслушавала три сата.

Лађевић тврди да су га инспектори који се заправо баве сузбијањем организованог криминала питали како долази до информација и зашто је Курир објавио делове кривичне пријаве Александра Корница против власника Информера Драгана Вучићевића и директора тог листа Дамира Драгића.

"Ја не знам како ово све да окарактеришем, осим као класично застрашивање наших запослених, да водимо рачуна шта пишемо убудуће, јер можемо још да се појављујемо на информативним разговорима, а није искључено ни да нас осуде, пошто је за изазивање панике и нереда запрећена казна до 3 године затвора”, каже Лађевић.

У Независном удружењу новинара Србије кажу да се не мешају у посао Тужилаштва, али очекују исти однос према свим медијима.

"То практично значи да би у овом случају требало саслушати и Драгана Ј. Вучићевића и Жељка Митровића који су све време инсистирали на томе да се у Србији дешава државни удар, а чули смо од самог премијера да се то није десио”.

Забринутост због позивања уредника Курира на саслушање у полицију изразио је и УНС, како кажу очекују да надлежни поштују право јавности да буде информисана о свим битним дешавањима и испита наводе које медији објављују.

Осим власника Адрија медија групе Александара Родића и уредника Милана Лађевића, полиција је саслушала и уредницу Курира Марију Кордић, за коју у том листу тврде, да дана када је написан и објављен спорни текст није ни радила.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси