Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  СНС повео хајку и на Ољу Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Аутор: С. Ђурић, И. Шароњић Извор: Курир

СНС повео хајку и на Ољу Ковачевић

СНС је наставио хајку на новинаре! На мети ове странке јуче је била и уредница РТС Оливера Ковачевић, само зато што је изјавила да „би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера", а не само Курира.

Ковачевићева је јуче за портал Курира рекла да би, поред уредника и власника тог дневног листа, на саслушање требало да оду власници још неких медија.

Где је друга страна? - Разумно би било да су на информативни разговор позвани уредници и новинари Пинка, као и уредник Информера, а не само једна страна. Надам се да се посао неће обавити селективно до краја, мада не верујем да ће ова афера добити било какав судски епилог - изјавила је Ковачевићева.

Ова изјава, међутим, изазвала је јуче муњевиту реакцију СНС, који је саопштио да је „брутално политичко мешање Оливере Ковачевић, једног од најмоћнијих уредника на РТС, у истражне радње које по налогу тужилаштва, а у складу са законима Републике Србије, предузима полиција, у најмању руку скандалозно“.

Осим изјаве која јој није по вољи, владајућој странци је по свој прилици засметала и тема јучерашње емисије Оливере Ковачевић - слобода медија и зашто је област информисања доспела на најниже гране!

У недостатку аргумената, СНС је питао чак и колика је зарада новинарке РТС!

Питали и за зараду

„СНС неће и не жели да се меша у рад надлежних државних органа и институција, али има право да зна како се и на који начин троши новац грађана Србије. Колика је месечна зарада, не плата, већ зарада, Оливере Ковачевић и колико се новца узима од пореских обвезника Србије да би она заступала интересе политичке странке која је и хапсила и осуђивала власника дневног листа Курир, а данас би да држи моралистичка предавања онима који ништа од тога нису урадили и који само желе да закони важе једнако за све“, наводи се у саопштењу СНС.

Ковачевићева није желела да коментарише саопштење напредњака.

Реаговања - лошa порука власти

Љиљана Смајловић, председница УНС - Новинари имају право на мишљење 

Оливера Ковачевић има право на своје мишљење. Не видим како би јавно изречено мишљење једне новинарке могло да представља брутални притисак на рад истражних органа.

Драгомир Анђелковић, аналитичар - Да престану препуцавања

Дошло је време за деескалацију сукоба на српској медијској сцени, као и за смиривање страсти на свим фронтовима. Србији је, у околностима кад је домаћин самита и председава ОЕБС, потребна атмосфера стабилности, а не сталних препуцавања.

Александра Јерков, Демократска странка  - Страда свако ко критикује СНС

Већ три године гледамо како свако ко се на било који начин супротстави ономе што СНС сматра за прихватљиво страда. У овој земљи нема никог ко може да каже нешто против СНС или противно ономе што ова странка мисли, а да не рачуна на то да ће освета бити страшна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси