Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  ЈАКА СРБИЈА: Напади на новинаре су недопустиви
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

03. 12. 2015.

Извор: kurir.rs

ЈАКА СРБИЈА: Напади на новинаре су недопустиви

После изјаве Оливере Ковачевић да би било разумно да се на информативни разговор у полицију позову и уредници и новинари Пинка, као и уредник Информера, уследила је медијска хајка СНС-а на новинарку.

Тим поводом се огласио и лидер Јаке Србије, Саша Мирковић, оштро осуђујући владајућу странку.

"Недопустиво је да се у 21. веку, у земљи која стреми да буде демократска, дешавају напади на новинаре и то од стране припадника владајућих структура.

То је јасан показатељ да власт жели нешто да сакрије од народа, или је превише нарцисоидна и неспремна да прихвати и другачије мишљење, а да оно не долази од политичких опонената, већ од припадника седме силе, новинара, који би у демократском друштву треба да буду независни и да уживају заштиту државних органа.

Покрет Јака Србија осуђује сваки вид застрашивања, овакве и било какве нападе на новинаре који својим радом поштено зарађују за живот.

Ми се морамо борити за медије без цензуре.

Новинари морају имати слободу да кажу своје мишљење и да за то не сносе никакве санкције. Тек када се за то изборимо моћи ћемо да кажемо да живимо у демократском друштву“, рекао је Саша Мирковић, лидер Јаке Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси