Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Асоцијација медија: Против застрашивања и претњи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

03. 12. 2015.

Извор: Асоцијација медија

Асоцијација медија: Против застрашивања и претњи

Управни одбор Асоцијације медија, пословног удружења издавача, новинских агенција и информативних портала, данас у саопштењу осуђује застрашивање новинара и оптуживање медија да организују државни удар.

Управни одбор је на седници 2. децембра упозорио да присуство наоружаних припадника полиције на конференцијама за медије државних органа представља застрашивање новинара и стварање атмосфере ванредног стања.

Управни одбор сматра неприхватљивим притиске на медије и новинаре и изражава забринутост због кампање против дневног листа Курир у стварима које могу бити у искључивој надлежности правне државе.

Управни одбор протестује и због незаконитог изношења у јавност медицинске документације и података о здравственом стању личности, као и оркестрираних напада на новинаре, због критичког мишљења, којима се позива на прогон и угрожава њихова безбедност.

Управни одбор очекује законито поступање државних органа и њихових представника и инсистира на ефикасном поступању регулаторних и саморегулаторних тела у области медија.

Асоцијација медија позива новинске издаваче и емитере телевизијских програма да се придржавају кодекса и основних стандарда новинарске професије, заснованих на закону, наводи се на крају саопштења.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси